Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να αποσυρθεί το τερατούργημα

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συμπαραστάτης στους αγώνες του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο αύριο". Με την πεποίθηση αυτή, η "Προοπτική Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας", αφού καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, δηλώνει: "θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται και αντιστέκονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους".

Δικαιώματα, που - όπως τονίζει η "Προοπτική Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας" - το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργεί. Συγκεκριμένα, σημειώνει η Κίνηση, "καταργεί το θεμελιακό δικαίωμα των εργαζομένων στην 7ωρη και 8ωρη απασχόληση. Γενικεύει την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με συνέπεια, ανάμεσα στα άλλα, την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Προωθεί την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την εφαρμογή και τη γενίκευση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης".

Καλούμε την κυβέρνηση - καταλήγει η "Προοπτική Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας"- να αποσύρει αμέσως αυτό το τερατούργημα και να πάρει μέτρα για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που η ίδια η πολιτική της εντείνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ