Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα μείνει στα χαρτιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες στη Βουλή, ενώ σήμερα θα γίνει σύσκεψη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Την απόσυρση του αντικοινωνικού νομοσχεδίου που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την Πρόνοια ζήτησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στα ιδρύματα πρόνοιας καθώς και χρήστες των υπηρεσιών με δυναμική συγκέντρωσή τους έξω απ' τη Βουλή την ώρα που άρχιζε η συζήτηση στο αρμόδιο τμήμα.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια στην οποία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων του ΙΒΣΑ,οι σύλλογοι των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ και Διαχειριστών κρατικών παιδικών σταθμών,ο Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Αθηνών - Πειραιώς.Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε κηρύξει για χτες τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ), που "σημείωσε μεγάλη επιτυχία".

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω απ' τη Βουλή και μαζί με χρήστες των υπηρεσιών πρόνοιας ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: "Τα νομοσχέδιά σας τα αντιπρονοιακά, μ' αγώνες του λαού θα μείνουν στα χαρτιά", "Μ' αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας" και "Η πρόνοια τον θέλει τον εκσυγχρονισμό, χωρίς Βαρδινογιάννη και εθελοντισμό".

Ο Τέλης Γόντικας,Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΚΑ, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, δήλωσε: "Το ΕΚΑ με απόφασή του έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της Πρόνοιας. Ομως, παρά την απόφασή του αυτή, κωλυσιέργησε αντί να συμμετέχει ενεργά και να συντονίσει τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) κινητοποίηση στο χώρο της Βουλής. Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή είχε προτείνει να παρευρίσκεται στη συγκέντρωση".

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Πρόνοια καλεί όσους αγωνιούν για το μέλλον της Πρόνοιας σε σύσκεψη για σήμερα Τετάρτη (2.9.1998) στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1 (πλατεία Κάνιγγος) και ώρα 7 μ. μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ