Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αστυνομικοί

Κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων έγινε χτες

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για να διεκδικήσει τη βελτίωση των μισθών του αστυνομικού προσωπικού ενόψει της νέας εισοδηματικής πολιτικής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη χτεσινή κοινή συνεδρίαση με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η πρώτη κινητοποίηση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και θα έχει σαν κύριο αίτημα την εκλογική αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού που θα εργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και την επομένη των εκλογών.

Την πρόταση παρουσίασε στους συνδικαλιστές, το μέλος της γραμματείας Οικονομικού της ΠΟΑΣΥ Κ. Αντωνίου,ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης πρέπει να είναι "ισόποσο με το ανώτερο που θα χορηγηθεί στους κατά περισσότερο χρόνο εργασθέντες υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και σε καμία περίπτωση δε θα έχουν εργαστεί περισσότερο από τους αστυνομικούς, εν πάση δε περιπτώσει να μην είναι λιγότερο από το ελάχιστο που χορηγήθηκε στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (250.000 δραχμές). Ευνόητο, είναι, συνέχισε ο Κ. Αντωνίου, ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την υπηρεσία ώστε η υπεραπασχόληση να κατανεμηθεί δίκαια ώστε όλοι όσοι θα εργαστούν και θα δικαιούνται εκλογικής αποζημίωσης να απασχοληθούν τον ίδιο περίπου χρόνο".

Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι με το νόμο που ψηφίστηκε πριν το καλοκαίρι από τη Βουλή αποδεσμεύτηκε πλήρως ο στρατός από τη φύλαξη των εκλογικών τμημάτων και αυξήθηκε ο χρόνος εργασίας των αστυνομικών.

Το άλλο θέμα που κυριάρχησε στη χτεσινή σύσκεψη ήταν η διαμόρφωση της θέσης της ΠΟΑΣΥ σχετικά με την αποδέσμευση ή μη της αστυνομίας από τα μέτρα τάξης που λαμβάνονται στα γήπεδα. Ο Κ. Αντωνίου είπε, ότι η Ομοσπονδία πρέπει να επιμείνει στην πάγια θέση της πως την ευθύνη για τη διοργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων πρέπει να την έχουν οι διοργανωτές, οι δε αστυνομικοί πρέπει να απαλλαγούν από αυτά τα ξένα προς την αποστολή τους έργα και να περιοριστούν στα αστυνομικά τους καθήκοντα. Για λόγους τακτικής, όμως, όπως είπε, πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία της πρότασης και να διεκδικήσει η Ομοσπονδία από τη γενική γραμματεία τη χρηματοδότηση της αστυνομίας, έτσι όπως χρηματοδοτούνται οι αθλητικές ενώσεις και οι ιδιωτικές ποδοσφαιρικές εταιρίες. Η επιχορήγηση αυτή μπορεί να προκύψει με την περικοπή ποσού οκτώ δισ. δραχμών από το ποσό των 70 δισ. δραχμών που διατίθεται κάθε χρόνο στις ΠΑΕ, ΚΑΕ και στα αθλητικά σωματεία. Τα οκτώ δισ. δραχμών προτείνεται να διατεθούν τόσο στους αστυνομικούς που απασχολούνται σε μέτρα τάξης (περίπου 6.000 ανά υπάλληλο) όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού.

Τέλος ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του έτους 1999, αποφασίστηκε να διεκδικηθεί από την κυβέρνηση πέραν της νέας εισοδηματικής πολιτικής, η καταβολή διορθωτικού ποσού ίσου με την αύξηση που δόθηκε στους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, με την εισοδηματική πολιτική του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ