Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Είδηση είναι... "

Είδηση είναι η "ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον και οι λεκέδες που προκαλεί". Είδηση είναι οι ερωτικές επιδόσεις των δυο βουλευτών της ΝΔ. Είδηση είναι ο γάμος του πρωταγωνιστή των "Ψιθύρων καρδιάς". Είδηση είναι τι φορούσε ο πρωθυπουργός στη Σίφνο και τι καφέ έπινε στο καφενείο. Είδηση είναι ο γάμος του αρχηγού της ΝΔ ή το πώς πέρασε τις διακοπές του. Είδηση είναι "ο γαμπρός που πιάστηκε στα πράσα από τη νύφη να φορά το νυφικό παρέα με τον κουμπάρο". Είδηση είναι το πώς δραπέτευσε ένα φίδι και τι τρώει γενικώς ένα φίδι. Είδηση είναι οι χορευτικές επιδόσεις των υπουργών και άλλων παραγόντων στα διάφορα πανηγύρια. Είδηση είναι τα όσα για "πολιτισμένη Δύση και βάρβαρη Ανατολή" εκστομίζει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Είδηση είναι τι έφαγε η Αθηνά Ωνάση. Είδηση είναι τα πάρτι της Κεντροαριστεράς.

Τι δεν είναι είδηση: Δεν είναι η είδηση ο νόμος για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Εάν μεταδοθεί, θα συνταχθεί ακολούθως: "Η κυβέρνηση προχώρησε στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς οι εργαζόμενοι τα ήθελαν όλα δικά τους". Δεν είναι είδηση το ξεπούλημα της Ιονικής, της ΔΕΗ, γενικότερα της δημόσιας περιουσίας. Σε περίπτωση που μεταδοθεί πρέπει να έχει ως εξής: "Ο πανάξιος ιδιώτης προσφέροντας μεγάλη θυσία και πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό λαό και χάρη στην πίεση της κυβέρνησης απέκτησε την Ιονική". Δεν είναι είδηση οι νέες διαθεσιμότητες των εργαζόμενων της "Χαλυβουργικής" που ανακοίνωσε πρόσφατα η εργοδοσία. Σε περίπτωση που μεταδοθεί, θα παίξει ως εξής: "Η φιλεύσπλαχνη εργοδοσία με τη βοήθεια του τελευταίου κυβερνητικού νόμου για τις εργασιακές σχέσεις θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους για να ξεκουραστούν και να αποκτήσουν ποιότητα στη ζωή τους". Δεν είναι είδηση το πώς αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι καταστροφές που προκαλούνται. Εάν παραστεί ανάγκη να μεταδοθούν, θα είναι διαμορφωμένες ως εξής: "Υστερα από συντονισμένες ενέργειες συνελήφθησαν ύποπτοι που επιβεβαιώνουν ότι εμπρηστές είναι μόνο οι "μαφιόζοι" δασικοί και διάφοροι πολίτες". Σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση και τα νομοσχέδιά της. Οσο για την αποκατάσταση των καταστροφών; Περιμένετε και τις πλημμύρες που θα έρθουν για να γίνει η σούμα μια και καλή. Μέχρι τότε βολέψτε τα όπως μπορείτε. Αλλωστε, η ΟΝΕ προηγείται. Δεν είναι είδηση ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις 500.000. Ωστόσο εάν παρεμπιπτόντως γίνει αναφορά στο θέμα, καλό θα ήταν να γίνει ως εξής: "Μέρα - νύχτα κυβέρνηση και εργοδοσία κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό πλέον έγκειται στους ίδιους τους άνεργους, που θέλουν να είναι άνεργοι. Μετά από αυτό η κυβέρνηση χαρίζει τα επιδόματα ανεργίας στους εργοδότες". Επίσης δεν είναι είδηση το επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Εάν παραστεί ανάγκη να συνταχθεί σχετική είδηση θα πρέπει να περιέχει τα κάτωθι: "Για το καλό όλων μας και επειδή στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι ζούνε πολύ, οι αρμόδιοι προχωρούν σε επαναστατικά πειράματα για την αντοχή τους". Ακόμα δεν είναι είδηση τα νέα φορολογικά βάρη και το κύμα αυξήσεων για το 1999 στις πλάτες των "ισόβιων πρωταθλητών", δηλαδή μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών. Είδηση δεν είναι το ξυλοφόρτωμα των εκπαιδευτικών, των απεργών της Ιονικής, των αγροτών, των απεργών της Αθήνας. Εφόσον προκύψει ανάγκη όμως, θα μεταδώσετε τα εξής: "Αστυνομικές και άλλες κρατικές δυνάμεις αμύνονται από τις 5 το πρωί του πάτριου εδάφους, αναχαιτίζοντας τους υποκινούμενους καθηγητές, τα γαϊδούρια και καθυστερημένους αγρότες, τους "μαφιόζους" δασικούς. Παρακαλούνται όπως άλλες κοινωνικές ομάδες προστρέξουν στο πλευρό της αστυνομίας". Είδηση δεν είναι η αναζωπύρωση των πολεμικών σεναρίων στα Βαλκάνια με θέατρο των επιχειρήσεων τη Γιουγκοσλαβία και παίχτες τις ΗΠΑ και άλλους μεσαίους και μικρούς ιμπεριαλιστές.

Εάν πάντως δεν έχετε θέματα μπορεί να παιχτεί η είδηση ως ακολούθως: "Συνεχίζονται οι μάχες στα Βαλκάνια. Η ελληνική αποστολή δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει στα τελικά. Θα μιλήσουμε στο γήπεδο είπαν μερικοί, ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν την ευχή και την καθοδήγηση του Μακαριότατου". Τώρα, σε περίπτωση ερωτήσεων, αμφιβολιών, διαμαρτυριών κλπ θα παραπέμπονται ευθέως "στον Κώστα από την Αμαλιάδα, τον Νίκο από τον Πειραιά και την Γιαννούλα από το Περιθώρι". Και όλοι θα καταλαβαίνουν...

Ανδρέας ΘΕΡΜΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ