Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΛΚΟΥ
"Πληρώνει" τον "Καποδίστρια"

Την περικοπή της επιχορήγησης στο Δήμο Ιωλκού Μαγνησίας, αφορά η Ερώτηση που έφεραν χτες στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος,οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

Οπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους, οι κάτοικοι του Δήμου Ιωλκού είναι ανάστατοι από τα πρώτα δείγματα εφαρμογής του "Καποδίστρια", σε σχέση με τα οικονομικά των ΟΤΑ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι). Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της κυβέρνησης και των εντολοδόχων εκπροσώπων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περί οικονομικής αυτοτέλειάς της παραβαίνουν νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Ιωλκού έγινε περικοπή κατά 30% της επιπλέον επιχορήγησης που προβλέπεται από το ν. 1622/86 για τους δήμους που προήλθαν από εθελοντική συνένωση. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μισθοδοσίας του προσωπικού, όπως είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 1998.

Ο Ν. Γκατζής και ο Αχ. Κανταρτζής ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η κατά το νόμο επιπλέον επιχορήγηση στο Δήμο Ιωλκού, χωρίς περικοπές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ