Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Ζεφύρι περιμένουν ακόμη τα αντιπλημμυρικά
  • Πέντε μήνες μετά την τελευταία καταστροφική πλημμύρα και ενώ μπήκαμε στο φθινόπωρο, η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της
  • Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Λάππας, ζητά να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα

Την καθυστέρηση της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων και αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή Ζεφυρίου - ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων βροχών - καταγγέλλει με χθεσινή του επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λάππας.Ταυτόχρονα ζητά την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή του ο δήμαρχος, πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή των Ανω Λιοσίων και του Ζεφυρίου και οι υποσχέσεις των αρμοδίων δεν έχουν υλοποιηθεί στο ελάχιστο.Τα αντιπλημμυρικά έργα εκτός από τη διευθέτηση του ρέματος των Ευπυρίδων,που προχωρά ικανοποιητικά, έχουν "βαλτώσει", ενώ οι εξαγγελίες για την άμεση κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων τόσο στο Δήμο Ζεφυρίου όσο και στο Δήμο Ανω Λιοσίων παρέμειναν εξαγγελίες.

"Η απογοήτευση και η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλη, τονίζεται στην επιστολή, καθώς βλέπουν οι εξαγγελίες από επίσημα χείλη να μην υλοποιούνται. Ο Δήμος Ζεφυρίου παρείχε όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και προσυπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση αλλά δυστυχώς μετά από πέντε μήνες δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Ο δήμος και οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλες καταστροφές".

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούν η τυπική ένταξη του δήμου Ζεφυρίου στην αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ, αλλά και η ολοκλήρωση των μελετών αποχέτευσης ομβρίων και ακάθαρτων υδάτων στη νεοενταχθείσα στο σχέδιο περιοχή της Κάτω Λίμνης.

Οσον αφορά τις αποζημιώσεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους πληγέντες, σημειώνεται στην επιστολή του Δήμου Ζεφυρίου, εκτός από το βοήθημα των 200.000 δρχ. δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση για τις οικοσκευές αλλά και για τις μεγάλες καταστροφές στις βιοτεχνίες της περιοχής!

Προεκλογική κοροϊδία

Προεκλογικές εξαγγελίες που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό και την υφαρπαγή της ψήφου του, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Δυτικής Αττικής, την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να εγκρίνει κονδύλι ύψους 25 δισ. δρχ. για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική. Το συγκεκριμένο κονδύλι αφορά τη συνέχιση των έργων στον Κηφισό και την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις βροχές.

Οι δήμοι στους οποίους πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων είναι οι της Γλυφάδας,Αγ. Ιωάννη Ρέντη,Ηλιούπολης,Πειραιά,Πετρούπολης και από τη Δυτική Αττική ο Δήμος Μάνδρας,που λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει - είναι χτισμένος πάνω σε λόφο, με στενούς δρόμους - αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τα όμβρια ύδατα, καθώς τα νερά δε βρίσκουν διέξοδο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ, την ώρα που το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοινώνει αντιπλημμυρικά έργα 25 δισ. δρχ., χρειάζονται πάνω από 100 δισ. δρχ. για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στο νομό.

Οσον αφορά την περιοχή της Δυτικής Αττικής, στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ επισημαίνει: "Ο,τι γίνεται σήμερα στη Δυτική Αττική, προχωρά με ρυθμό χελώνας, όπως για παράδειγμα η γέφυρα του Σαρανταποτάμου, που τα έργα έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο και έχουν καθυστερήσει να ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα να αφήνουν την είσοδο της πόλης ανοχύρωτη στον χειμώνα που πλησιάζει. Επίσης ενόψει του φθινοπώρου έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί οι διανοίξεις και οι διευθετήσεις των ρεμάτων Αγίου Γεωργίου Ασπροπύργου, Αγίας Αικατερίνης, Σούρες και οι παρεμβάσεις στους ορεινούς όγκους".

"Οταν καίγονται τα δάση από την αδιαφορία της κυβέρνησης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ, τα 25 δισ. που εγκρίθηκαν για αντιπλημμυρικά έργα, εξαγγέλλονται μόνο για τον αποπροσανατολισμό του λαού και για την υφαρπαγή της ψήφου του".

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εκτός από τον Δήμο Μάνδρας που περιλαμβάνεται στο κονδύλι των 25 δισ., υπάρχουν και άλλοι δήμοι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τις βροχές του χειμώνα. Τα Ανω Λιόσια,το Ζεφύρι,ο Ασπρόπυργος, είναι περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πληγεί από τις πλημμύρες και παρά τα όσα συνέβησαν, ούτε το ΥΠΕΧΩΔΕ ούτε η Νομαρχία Δυτικής Αττικής, αποφασίζουν να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, αφήνοντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών στο έλεος των καιρικών συνθηκών και της κρατικής αδιαφορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αποκαλύψεις του «Ρ» (2005-10-22 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η προστασία των κατοίκων (2004-11-18 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου στο ανοχύρωτο Λεκανοπέδιο (2004-10-14 00:00:00.0)
Παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο! (1998-09-10 00:00:00.0)
"Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε..." (1998-04-04 00:00:00.0)
Φταίτε και θα πληρώσετε! (1996-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ