Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική έρευνα για τα ελικόπτερα διάσωσης

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Γεράκης, με κλήσεις του στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που μετέχουν στη διακομματική του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ), για αγορά έξι ελικοπτέρων διάσωσης ναυαγών, τους καλεί - από τις 2 Σεπτέμβρη - σε προκαταρκτική εξέταση (σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16, γραφείο 415).

Οπως είναι γνωστό η σχετική προμήθεια, με προϋπολογισμό 18 δισ. δραχμές, για αγορά έξι ελικοπτέρων, κατέληξε τελικά στην υπογραφή σύμβασης μόνο για τέσσερα ελικόπτερα και μάλιστα εκείνα που το ίδιο το ΥΕΝ είχε απορρίψει πριν λίγα μόνο χρόνια.Να σημειωθεί πως η παραγωγή αυτών των ελικοπτέρων έχει διακοπεί από το 1990! Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι με διάφορες αστήρικτες αιτιολογίες δεν αξιολογήθηκαν, ούτε τεχνικά, οι προσφορές όλων των άλλων προμηθειών.

Τελικά η απόφαση αγοράς πάρθηκε με πλειοψηφία των τεσσάρων μετεχόντων στη διακομματική υπουργών, με πλήρη αντίθεση και των τριών εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν στη διακομματική (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ), που αιτιολόγησαν πλήρως την αντίθεσή τους αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ