Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Μαύρη" εργασία στο Δήμο Ηλιούπολης

Καταγγελία της "Δημοκρατικής Ενότητας"

Χωρίς ασφάλιση, σύμβαση και ωράριο εργασίας εργάζονται 30 περίπου εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης. Την καταγγελία αυτή κάνει με ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Ενότητα".

Οπως επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση, "το ΙΚΑ μετά από έλεγχο, ξεκίνησε τη διαδικασία καταγγελίας για την παράνομη πράξη της Δημοτικής Αρχής. Η καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων, η στυγνή εκμετάλλευση είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σημερινής δημοτικής "εξουσίας". Ο δήμαρχος, υπηρετώντας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και με την έμπνευση του αντεργατικού Νόμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, "εκσυγχρονίζει" τις εργασιακές σχέσεις με πρωτότυπα "κοινωνικά" προγράμματα όπως, η "μαύρη αγορά εργασίας", η "εργασία των σκλάβων". Τέτοιους δημοτικούς άρχοντες και πλειοψηφίες οι Ηλιουπολίτες δεν τους χρειάζονται", επισημαίνει η "Δημοκρατική Ενότητα".

"Οι εργαζόμενοι αυτής της πόλης αγωνίζονται για Δημοτική Αρχή και εκπροσώπους που στέκονται στο πλευρό τους, κοντά στους άνεργους και σε όλους τους δημότες. Αντιπαλεύουν τις μορφές του τύπου "γραφείου εύρεσης εργασίας" του κ. δημάρχου, που στην ουσία είναι ρουσφέτι και δουλεμπόριο συνειδήσεων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό και η "Δημοκρατική Ενότητα" καλεί με την ανακοίνωσή της το λαό της Ηλιούπολης να καταδικάσει αυτή την πολιτική που ακολουθείται από την πλευρά της σημερινής πλειοψηφίας και του ίδιου του δημάρχου και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις δήμαρχο αγωνιστή και πολιτική που θα είναι σύμμαχος των προβλημάτων των.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ