Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συσπείρωση νίκης και αλλαγής

Για τον Παναγιώτη Κοσιώνη και τη Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά" μιλούν ενεργοί πολίτες της Πάτρας από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Ανθρωποι, που συσπειρώνονται γύρω από το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξης, που σκέφτονται και δρουν "με λογισμό και μ' όνειρο", βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης. Αυτοί είναι και η καλύτερη απόδειξη για την ευρύτητα και τη γενική αποδοχή του συνδυασμού από το λαό της Πάτρας.

Φώτης Τζωρτζίδης(νευροχειρουργός, μέλος της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου)

"Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην Πάτρα είναι πάρα πολλά. Η ανεργία μαστίζει. Τα εργοστάσια κλείνουν. Προοπτικές ανάπτυξης δε φαίνονται στον ορίζοντα. Για όλα αυτά μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι δε διεκδίκησαν ποτέ τίποτα για την Πάτρα από την κεντρική εξουσία.

Στη σημερινή συγκυρία, η μόνη πραγματικά αξιόπιστη λύση για την πόλη είναι η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά" με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός, ένας τίμιος άνθρωπος με ήθος γνωστό σε όλους, που μπορεί να εγγυηθεί την ανατροπή αυτής της κατάστασης, να βγάλει την Πάτρα από το τέλμα και να την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Πιστεύω πως ο λαός της Πάτρας θα ψηφίσει αυτή τη φορά όχι με στενά κομματικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα τα προβλήματα της Πάτρας και την προοπτική που θα πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή. Θα εκτιμήσει την προσωπικότητα του Παναγιώτη Κοσιώνη, τη ρεαλιστικότητα του προγράμματός του, αλλά και την ευρύτητα του συνδυασμού του, ο οποίος αποτελείται από ικανούς ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, που, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, συσπειρώνονται με μοναδικό στόχο τους το συμφέρον της πόλης".

Δημήτρης Αϊβαλής (αρχιτέκτονας, πρώην γγ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας)

"Πιστεύω πως η ΤΑ πρέπει να λειτουργεί πάνω και πέρα από τα κόμματα και με κύριο σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των πολιτών της πόλης μας.

Στο Δήμο Πατρέων για πολλά χρόνια επικρατούν συνθήκες απαράδεκτες και νοσηρές, που επιβάλλουν άμεσα την ανατροπή του υπάρχοντος δημοτικού κατεστημένου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων και τα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα στο δήμο επιβάλλουν τη συστράτευση όλων των υγιών κοινωνικών δυνάμεων της πόλης μας.

Τέλος, πιστεύω ότι η εκλογή του Παναγιώτη Κοσιώνη στο αξίωμα του δημάρχου Πατρέων εξασφαλίζει τα πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά εχέγγυα που απαιτούνται για χρηστή άσκηση εξουσίας".

Γιάννης Δημητρόπουλος (αντιπρόεδρος Συνταξιούχων Μετάλλου, πρώην γγ ΟΠΑΘΑ, μέλος του ΔΗΚΚΙ, πρώην μέλος της ΝΕ Αχαϊας του ΔΗΚΚΙ)

"Πιστεύω ότι για να κατανικηθεί η νεοφιλελεύθερη συντηρητική κυβερνητική πολιτική, όπως άλλωστε διακηρύσσει και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, με έργα και όχι με λόγια, στο Δήμο της Πάτρας η μόνη λύση είναι η στήριξη από όλο το δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο του συνδυασμού "Πάτρα - Μπροστά" του αγωνιστή, οραματιστή Παναγιώτη Κοσιώνη.

Το ΔΗΚΚΙ δεν αποτελεί τόπο συναλλαγών ούτε ευκαιρία επίλυσης "συντροφικών" λογαριασμών οποιουδήποτε. Είναι βέβαιο και αυτό ενισχύεται καθημερινά από τις εκδηλώσεις όλων των φίλων και μελών του ΔΗΚΚΙ, ότι η Πάτρα στις 11 του Οκτώβρη θα έχει νέο δήμαρχο που θα εκφράζει όλους τους πολίτες της πόλης μας. Τον Παναγιώτη Κοσιώνη".

Σήφης Φανουράκης (αρχιτέκτονας, πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαϊας)

"Η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά" είναι ο μοναδικός συνδυασμός που μπορεί να ανασυγκροτήσει την πόλη της Πάτρας και να της δώσει μιαν άλλη προοπτική, μια προοπτική ανάπτυξης και προόδου. Μετά από 12 χρόνια παντελούς έλλειψης πολεοδομικής και αναπτυξιακής πολιτικής από τη μέχρι τώρα δημοτική αρχή, η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά", που συσπειρώνει πλατιές δημοκρατικές δυνάμεις, εγγυάται επιτέλους την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολεοδομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, ώστε να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία για την τρίτη πόλη της χώρας.

Ελπίζω και πιστεύω ότι ο λαός της Πάτρας θα απελευθερωθεί επιτέλους από τις στενές κομματικές περιχαρακώσεις και θα κρίνει πολιτικά, αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας τη Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά" και τον επικεφαλής της Παναγιώτη Κοσιώνη".

Τάκης Πετρόπουλος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής μπάσκετ, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα - Μπροστά")

"Η Δημοτική Κίνηση "Πάτρα - Μπροστά" εκφράζει την ενότητα του πατρινού λαού, την απόφασή του να αγνοήσει αυτή τη φορά τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αγωνιστεί για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία αυτής της πόλης.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Παναγιώτης Κοσιώνης, πλαισιωμένος από έμπειρα και ικανά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την επιτυχία του αγώνα για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και αισθητική ανάκαμψη της Πάτρας. Αυτή μου την πεποίθηση πιστεύω πως τη συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της πόλης, η οποία έχει πια κατανοήσει ότι ήρθε η ώρα να πάει η Πάτρα μπροστά με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κοσιώνη".

Διονύσης Καρατζάς (φιλόλογος, ποιητής, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα - Μπροστά"

"Μπροστά στα προκλητικά διλήμματα που θέτει αγχωτικά η επικείμενη αλλαγή της χιλιετίας, απαιτούνται σοβαρές επιλογές και ισχυρές αποφάσεις απ' όλους μας. Ως πόλη έχουμε την ευκαιρία, μέσα από αυτές τις εκλογές, με την καθοριστική επιλογή της παράταξης "Πάτρα - Μπροστά" του Παναγιώτη Κοσιώνη, να αντισταθούμε στον καταπιεστικό ολοκληρωτισμό της καθημερινότητας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη φωτεινή, με ποιότητα στις σχέσεις μας, με αισθητική στις δημόσιες και ιδιωτικές κατασκευές, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με κουλτούρα στην καθημερινή μας ζωή.

Επιδιώκουμε την πρόοδο και την παραγωγή πολιτισμού, όχι μόνο στο οικονομικό κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως στις συνοικίες που ο καθένας θα συμμετέχει ενεργά και θα αναπτύσσει τις πολιτιστικές προτάσεις του δήμου, χωρίς αποκλεισμούς ή περιθωριοποιήσεις. Γιατί ο πολιτισμός στην ουσία του είναι η αξιοποίηση όλων εκείνων των ποιοτικών στοιχείων, ντόπιων και μη, που βοηθούν τον άνθρωπο να ενημερώνεται, να ψυχαγωγείται και να χαράζει πορείες προόδου. Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολισμένοι θα συναντήσουμε δυναμικά τη νέα εποχή, "με λογισμό και μ' όνειρο"".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα λαϊκά στρώματα στέλνουν Π. Κοσιώνη στο β΄ γύρο (2002-10-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις παρατάξεων (2002-09-18 00:00:00.0)
Τα μεγάλα συμφέροντα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής (2002-07-13 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στα προβλήματα εργαζομένων και μικρομεσαίων (2002-05-22 00:00:00.0)
Επιτροπή Στήριξης Αντιστασιακών - Συνταξιούχων (1998-06-23 00:00:00.0)
Κατάντια και αθλιότητα! (1998-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ