Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ανεπιθύμητος ο Ν. Μπερνς στο νησί

Τις έντονες αντιδράσεις των φορέων του λαϊκού κινήματος και των φιλειρηνικών ανθρώπων, ξεσηκώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρεσβευτής - τοποτηρητής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Νίκολας Μπερνς. Υποψήφια περιοχή που έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να επισκεφτεί είναι και το νησί της Λέσβου, που αναμένεται, όπως δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα "Αιολικά Νέα", πιθανά στις 16 Σεπτέμβρη.

Ετσι, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με επιστολή του, που κοινοποιεί προς την αμερικανική Πρεσβεία, τη ΓΣΕΕ, τον νομάρχη και τον δήμαρχο Λέσβου, τα τοπικά ΜΜΕ και σε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού, καταγγέλλει την επίσκεψη αυτή ως πρόκληση και επικίνδυνη για την περιοχή. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, το Εργατικό Κέντρο του νησιού αναφέρει:

"Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού ΕΚ, εκφράζοντας τα αισθήματα των Λέσβιων εργαζομένων, θεωρεί απαράδεκτη την επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη Ν. Μπερνς στο νησί μας. Ο κ. Μπερνς δεν έρχεται στη Λέσβο ως απλός επισκέπτης, αλλά ως εκπρόσωπος του πλανητάρχη Κλίντον και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και η επίσκεψή του θα κινηθεί σε αυτά τα πλαίσια. Θεωρούμε επικίνδυνη για την ειρήνη και το μέλλον της περιοχής, αυτή την επίσκεψη και καλούμε τον νομάρχη, τον δήμαρχο και όλους τους εκπροσώπους του λεσβιακού λαού, να αρνηθούν να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού".Διευκρινίζοντας τη στάση της αυτή, η Διοίκηση του ΕΚ υπογραμμίζει με έμφαση: "Δηλώνουμε ότι η άρνησή μας αυτή προς τον κ. Μπερνς δε σημαίνει άρνηση προς τον απλό Αμερικανό πολίτη - εργαζόμενο, που είναι θύμα και αυτός του ιμπεριαλισμού, ο οποίος μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα μας και να τύχει της φιλοξενίας μας. Η άρνησή μας στρέφεται προς τα συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετεί ο Μπερνς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ