Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκυλάδικα, ο πολιτισμός του εκσυγχρονισμού

Δεν πρόκειται απλά για ένα εκφυλιστικό, παρακμιακό σύμπτωμα που χαρακτηρίζει και συνοδεύει τη γενικότερη κατάπτωση και κατάντια των "εκσυγχρονιστών". Είναι η ίδια η σαπίλα του συστήματος που οι κυβερνώντες ανέλαβαν να εκθειάσουν, να καθαγιάσουν και να "ιδεολογικοποιήσουν". Ο λόγος για τον πολιτισμό των σκυλάδικων, που ο θεωρητικός του εκσυγχρονισμού Ε. Γιαννόπουλος βάφτισε "πολιτιστικά κέντρα". Μέχρι εκεί φτάνει ο "πολιτισμός" τους, έτσι τον αντιλαμβάνονται και έτσι συμπεριφέρονται, κατηγορώντας μάλιστα όσους δεν τον αποδέχονται και δεν υποτάσσονται ως "υποκριτές και φαρισαίοι"...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο "γραφικός" Ε. Γιαννόπουλος, που επιχειρεί να κολακέψει το φιλοθεάμον και... γυμναζόμενο κοινό αυτών των "ναών της τέχνης", που δημιουργεί το πρόβλημα. Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίληψη στα κυβερνητικά στελέχη, έστω και αν ο Κ. Σημίτης επιχειρούσε να πείσει ότι δεν υποτάσσεται στην αγορά και δεν άφησε να γίνουν ντίσκο και σκυλάδικα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης. Τα σκυλάδικα ήταν πάντα ο χώρος προβολής της πολιτιστικής... υποστάθμης του κυβερνώντος κόμματος και γι' αυτό και τα επιχορηγούσε με κρατικά κονδύλια (ίσως, ακόμα να γίνεται).

Το χειρότερο είναι, ότι αυτό τον πολιτισμό και αυτόν τον τρόπο "διασκέδασης" επιχειρούν να επιβάλλουν ως πρότυπο στη νεολαία και τις λαϊκές μάζες. Ακριβώς γιατί αυτό τους βολεύει, αφού η αποχαύνωση είναι απαραίτητη για την ανοχή σ' αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ