Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Την Παρασκευή η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τους κολαούζους της κυβερνητικής πολιτικής, υποψηφίους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ στο νομό και καλεί σε μαζική υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, συνδυασμούς λαϊκής συσπείρωσης και αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ οργανώνει την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη και ώρα 8 μμ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του Κόμματος.

Οπως υπογραμμίζει η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα που απευθύνεται στους κατοίκους του νομού:

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ διαλύει αυταπάτες και δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού και επανάπαυσης. Επιβάλλουν: Νέα σκληρή λιτότητα για να μη χάσουμε τον "εθνικό", όπως τον βαφτίζουν, στόχο της ΟΝΕ. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι. Ξεπουλάνε με πιο γρήγορους ρυθμούς το δημόσιο πλούτο και τις ΔΕΚΟ και μειώνουν παραπέρα τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμό και αθλητισμό.

Αυτή η πολιτική που ασκείται χρόνια, επισημαίνεται, έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να έχουμε υπερσυσσώρευση χρήματος στα χέρια των λίγων. Αυτή είναι η κύρια αιτία της οικονομικής - χρηματιστηριακής κρίσης. Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, υπογραμμίζεται, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουμε την ευκαιρία στις εκλογές του Οκτώβρη να την καταδικάσουμε. Κι αυτό, καταψηφίζοντας όχι μόνον τους κυβερνητικούς υποψηφίους, αλλά και όλους εκείνους που τη στηρίζουν και προβάλλουν τους εαυτούς τους σαν καλύτερους διαχειριστές.

Τον κίνδυνο αυτό βλέπουν οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ και μας επισκέπτονται με πολυπληθή και υψηλόβαθμα κλιμάκια. Παράλληλα, όμως, κλιμακώνουν και εντείνουν τους εκβιασμούς και τις εξαγορές, την παροχολογία και τα ρουσφέτια. Τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, προστίθεται, φτιάχνουν αναχώματα για να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, ενώ αναβιώνουν προβοκάτσιες και εντείνουν τον αντικομμουνισμό.Η έμμεση παραδοχή και η μη ξεκάθαρη καταγγελία απαράδεκτων φαινομένων ψευτιάς και συκοφαντίας αποδεικνύουν ότι θα ενταθούν αυτά τα φαινόμενα το επόμενο διάστημα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που τονίζει:

Είναι μικρό το μπόι όσων ποτέ δεν εντάχτηκαν στο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα ή όσων λύγισαν και λιποτάκτησαν από τις γραμμές του, να επικαλούνται ηρωικές μορφές σαν του Ν. Πλουμπίδη, που ποτέ δεν απαρνήθηκε το Κόμμα του. Αντίθετα, και στις πιο δύσκολες στιγμές δήλωνε: "Τιμή μου είναι η τιμή του Κόμματος".

Σχετικά με τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ χαιρετίζει την πλατιά απήχηση και στήριξη που βρίσκουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συγκροτούνται στη Νομαρχία Αρκαδίας, στο Δήμο Τρίπολης και σε μια σειρά δήμους του νομού.

Καλούνται τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ με επικεφαλής:

  • Στη Νομαρχία Αρκαδίας τον Βαγγέλη Μπρούσκαρη.
  • Υποψηφίους δημάρχους:

- Στην Τρίπολη,τον Κώστα Γεωργακόπουλο,πρόεδρο του ΕΚΑ.

- Στη Μεγαλόπολη,τον Κώστα Παγανό.

- Στο Λεωνίδιο,τον Στρατή Κουνιά.

- Στο Λεβίδι,τον Δήμο Μαθιόπουλο.

- Στα Λαγκάδια,τον Κώστα Σοκορέλη.

- Στα Τρόπαια,τον Θοδωρή Κολοβό.

- Στην Κοντοβάζαινα,τον Πάικο Αναγνωστόπουλο.

Παλεύουμε και στηρίζουμε πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια με κύριο στόχο να προωθηθεί η συσπείρωση λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, να έχει αποτέλεσμα σε ψήφους και σε θέσεις, για να πάρει μια νέα δυναμική στην πορεία αυτή η λαϊκή συσπείρωση. Αυτός είναι ο σκοπός μας: Πλατύς, αγωνιστικός, πατριωτικός, υπογραμμίζει και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουμε είναι σίγουρο, θα υπερψηφιστούν από ανθρώπους που δεν είναι κομμουνιστές ή που διαφωνούν σε αρκετά μαζί μας. Εμείς τα ποσοστά δε θα τα μετατρέψουμε σε κομματικά. Θα είναι ποσοστά λαϊκής ριζοσπαστικής συσπείρωσης, που θα δώσουν τη δυνατότητα στο λαό να παλεύει μέσα και από τους δήμους και τη νομαρχία, την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρυσόσκονη» συγκάλυψης το «όραμα» Ντινόπουλου (2006-07-19 00:00:00.0)
Καμία συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ (2006-06-02 00:00:00.0)
Στόχος η δημιουργία ριζοσπαστικού πόλου (2006-03-09 00:00:00.0)
Διευρυμένος συνδυασμός νίκης και προοπτικής (2002-09-07 00:00:00.0)
ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ (1998-09-22 00:00:00.0)
Η ψήφος, όπλο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής (1998-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ