Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοαναγορεύτηκαν "Κεντρικό Συμβούλιο" της ΕΣΕΕ!

Οι παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - "Νέοι Ορίζοντες", που διέλυσαν (μαζί με ΕΑΑΚ και Συνασπισμό) το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και το ΚΣ της ΕΣΕΕ παίρνουν "αποφάσεις". Ανακοίνωση - καταγγελία των ΠΚΣ ΤΕΙ

Οι ίδιες παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - "Νέοι Ορίζοντες", που διέλυσαν (μαζί με ΕΑΑΚ και Συνασπισμό) εδώ και τρία χρόνια το ανώτατο όργανο του σπουδαστικού κινήματος, το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και το ΚΣ της ΕΣΕΕ, ήταν αυτές που αναγόρευσαν τους εαυτούς τους σε... ΚΣ της ΕΣΕΕ. "Είναι προκλητικοί! Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους σπουδαστές, για το γεγονός ότι έχουν διαλύσει δύο Πανσπουδαστικά Συνέδρια. Αντί να δεσμευτούν σε άμεση σύγκληση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στη βάση της εκφρασμένης θέλησης των σπουδαστών στις πρόσφατες σπουδαστικές εκλογές, θεωρούν όλα αυτά λεπτομέρειες και βγάζουν "αποφάσεις" του "ΚΣ της ΕΣΕΕ"", καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας - ΤΕΙ.

"Η φούρια τους δεν είναι αδικαιολόγητη" τονίζουν οι ΠΚΣ, αφού "στα ΤΕΙ επικρατεί εκρηκτική κατάσταση και οι σπουδαστές βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης που οι συγκεκριμένες παρατάξεις με θέρμη υποστηρίζουν. Με τη συγκεκριμένη "απόφαση" (που θέλουν να κατέβει στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων), η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν "από τα πάνω" το σπουδαστικό κίνημα".

"Η συγκεκριμένη "απόφαση", συνεχίζουν οι ΠΚΣ - ΤΕΙ, είναι επιπλέον κατάπτυστη, καθώς δεν ασκεί ουσιαστική κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Εξ απαλών ονύχων θίγει τη λειτουργία των Προγραμμάτων Σπουδών και την ίδρυση νέων τμημάτων, αποδεχόμενη την ίδρυσή τους με τους όρους της θέσπισης μεταπτυχιακών σπουδών στα ΤΕΙ και της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων".

Και αυτό, όπως επισημαίνουν οι ΠΚΣ - ΤΕΙ γιατί είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι της πολιτικής της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα ΤΕΙ, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τους σπουδαστές, στρέφοντάς τους σε συντεχνιακές αντιπαραθέσεις και στο κυνήγι αυταπατών "αναβάθμισης". "Λέμε ξεκάθαρα: Η μόνη αναβάθμιση είναι η κατάργηση του κατακερματισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους σπουδαστές να παλέψουν ενωμένοι, μαζί με το λαό, στέλνοντας τους υπερασπιστές της πολιτικής της ΕΕ εκεί που τους αξίζει: στη γωνία", καταλήγουν οι ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ