Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΑ
Εισπρακτικό μένος για τις πρόσθετες συντάξεις

Να εισπράξει τις εισφορές των αγροτών για την πρόσθετη σύνταξη βάλθηκε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές η διοίκηση του ΟΓΑ, χωρίς να υπολογίζει τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι περισσότεροι αγρότες και χωρίς να παρέχει ουσιαστικές διευκολύνσεις πληρωμής.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ καλεί τους ασφαλισμένους να πληρώσουν τις καθυστερούμενες εισφορές με τους όρους και στις προθεσμίες που η ίδια έθεσε, γιατί διαφορετικά, όπως αναφέρει, όσοι δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά, όπως αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο και όπως σημειώνεται στα ειδοποιητήρια πληρωμής, είναι ότι όσοι αγρότες εντάχτηκαν στον κλάδο πρόσθετης ασφάλισης θα χάσουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τα χρόνια που δε θα πληρώσουν και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία θα χάσουν και τα χρόνια που πλήρωσαν εισφορές.

Οι επιταγές όμως του ΟΓΑ για την πρόσθετη σύνταξη πρέπει να πληρωθούν το ίδιο διάστημα μαζί με τις επιταγές που έλαβαν οι αγρότες για να πληρώσουν τις εισφορές για το νέο κλάδο κύριας ασφάλισης, δημιουργώντας διπλή οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, οι αγρότες μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν θα προτιμήσουν αναγκαστικά να πληρώσουν τις εισφορές για τον κύριο κλάδο κύριας ασφάλισης, γιατί διαφορετικά δε θα μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας από το 1999.

Εκτός αυτού η διοίκηση του ΟΓΑ έχει επιβάλει στην ουσία ένα "τοκογλυφικό" σύστημα για την είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών. Για παράδειγμα: Ενας αγρότης που έχει ενταχθεί στον κλάδο της πρόσθετης ασφάλισης στη Γ κλάση και δεν πλήρωσε για τις χρονιές 1995 και 1996 θα έπρεπε να πληρώσει κανονικά 66.720 και 79.680 δραχμές εισφορά αντίστοιχα, καλείται τώρα να πληρώσει από 91.680 δραχμές για κάθε χρόνο ξεχωριστά, ενώ η κανονική εισφορά για το 1997 είναι 86.400 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ