Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Αχ. Κανταρτζή για τα προβλήματα των 1ου ΤΕΛ και του 2ου Γυμνασίου Βόλου

Ανάστατοι είναι οι μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου ΤΕΛ Βόλου, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους (Καρτάλειο διδακτήριο), διεκδικώντας να αρχίσουν επιτέλους να γίνονται κανονικά τα μαθήματά τους. Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.Οπως τονίζουν οι μαθητές, λόγω έλλειψης αιθουσών (στο ίδιο σχολικό κτίριο συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το 8ο Λύκειο) μέχρι σήμερα έχασαν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας, δεν έχουν ξεκινήσει εργαστήρια και όλα αυτά, όπως υπενθυμίζουν, ενώ ετοιμάζονται φέτος να δώσουν εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

"Είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το αίτημα για μεταφορά του 5ου Γυμνασίου στο σχολικό κτίριο της οδού Δεληγιώργη και Γαλλίας, όμως καθ' όλη τη θερινή περίοδο δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να είναι κατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών", τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει άμεσα, ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Σε αναστάτωση βρίσκονται και οι γονείς, μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου,από την επιμονή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για σύμπτυξη των τμημάτων της Γ τάξης με 35 μαθητές. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής, με άλλη Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα να λειτουργήσουν αντί τρία, τέσσερα τμήματα(υπάρχει αίθουσα και διδακτικό προσωπικό) και το οποίο, παρά τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δε γίνεται δεκτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ