Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θάβουν" οι "νεκροί" τους ζωντανούς;

Τα αντικομμουνιστικά αναμασήματα του πρωθυπουργού περί "ανίερων συμμαχιών" ΚΚΕ - ΝΔ στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, φαίνεται ότι εμπνέουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διαπνέονται από τον ίδιο αντικομμουνιστικό πνεύμα. Ετσι, κάποιοι ΠΑΣΟΚοι στον Τύρναβο θεώρησαν ότι η νίκη του συνδυασμού, που υποστηρίχτηκε εκεί από το κυβερνών κόμμα, τους δίνει το δικαίωμα να "κηδέψουν" ένα τρακτέρ, υπονοώντας ότι ηττήθηκε η αγωνιστική διάθεση των αγροτών να συνεχίσουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τύπωσαν και κυκλοφόρησαν, λοιπόν, ένα "τρικ" "κηδείας" με το τρακτέρ αναποδογυρισμένο και αναφέροντας ως τεθλιμμένους "γονείς" του τρακτέρ τη ΝΔ και το ΚΚΕ και ως "αδελφούς", "παιδιά" και "συγγενείς" στελέχη του αγροτικού κινήματος της περιοχής που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και τη ΝΔ.

Την απάντηση σ' αυτήν την προκλητική ενέργεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ τη δίνει, με δήλωσή του, ένας εκ των παραληπτών του "τρικ" - το οποίο του εστάλη ταχυδρομικά - ο Χρήστος Τσιάτας,μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Δένδρων - Πλατανουλίων - Τυρνάβου, που αναφέρει:

"Ως ένας εκ των παραληπτών του προβοκατόρικου "τρικ" που μου έστειλαν ταχυδρομικώς "γνωστοί - άγνωστοι" του ΠΑΣΟΚικού αντικομμουνισμού, δηλώνω ότι έχω να απαντήσω στους ανώνυμους και δειλούς "γκεμπελίσκους", πως αργά ή γρήγορα τα πρόσωπά τους θα βγουν στη φόρα.

Οι θλιβεροί "νεκροθάφτες", πάντως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα τρακτέρ βρίσκονται όρθια στις τέσσερις ρόδες τους και στα τιμόνια τους βρίσκονται οι αγωνιστές της αγροτιάς, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων, περιμένοντας το "σύνθημα" να ξεκινήσουν τους νέους αγώνες. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζουν ότι αυτή που "κηδεύτηκε", στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Για τους ανώνυμους προβοκάτορες, που επιχειρούν - οι άμοιροι - να τρομοκρατήσουν τους αγρότες για να μη συνεχίσουν ν' αγωνίζονται, και πολλά είπα.

Απευθύνομαι τώρα στη ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και ρωτώ: Συμφωνεί με το περιεχόμενο αυτού του προβοκατόρικου "τρικ" και καλύπτει την "ασχήμια" του; Το ίδιο ερώτημα απευθύνω και προς τους "αριστερούς" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λάρισας.

Και, τέλος, αναρωτιέμαι: Μήπως αυτός ο τρόπος "επικοινωνίας" στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αγωνιστές του αγροτικού κινήματος αποτελεί ίδιον του "εκσυγχρονιστικού στιλ" της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Σημίτη, ο οποίος τελευταία βλέπει παντού "φαντάσματα με Κουκουέδες"; Ας τους χαίρεται τους προβοκάτορες το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε τούτο το μικρό τόπο και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ