Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παμφοιτητική συγκέντρωση και πορεία για το άσυλο

Συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στην Πλατεία Χημείου της Θεσσαλονίκης

Να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ οι φοιτητικοί Σύλλογοι, ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και γενικότερα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, καλούν τους φοιτητές οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τους φοιτητικούς Συλλόγους που άμεσα αντέδρασαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να άρει το πανεπιστημιακό άσυλο και να επιτρέψει την ψύλαξη των υπαίθριων χώρων από την αστυνομία. Οι φοιτητικοί Σύλλογοι που οργανώνουν τη συγκέντρωση έχουν ανακοινώσει πως αμέσως μετά θα αποκλείσουν συμβολικά το δρόμο έξω από τη δυτική πλευρά του Πανεπιστημίου ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το κτίριο όπου στεγάζεται η Πρυτανεία.

Με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Θεσσαλονίκης καλούν τους φοιτητές να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους και παραμερίζοντας τις φωνές της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, να χτίσουν το παλλαϊκό μέτωπο παιδείας για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΟΝΕ και του Μάαστριχτ. Επίσης αναφέρουν: "Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση σε όλους αυτούς που πίστεψαν ότι ξεμπέρδεψαν με την "ενοχλητική" δράση του φοιτητικού κινήματος. Ερχεται ακόμα σαν αποκρυστάλλωμα του αγωνιστικού κλίματος που υπάρχει στις σχολές αλλά και σαν προανάκρουσμα των νέων μαζικών αγώνων που θα ακολουθήσουν.

Οι ΠΚΣ εκτιμούν ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική θα είναι νικηφόρος στο βαθμό που το φοιτητικό κίνημα θα καταφέρει να συναντήσει στους δρόμους του αγώνα το ευρύτερο λαϊκό κίνημα σε μια πορεία σύγκρουσης συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική των ευρωπαϊκών "μονόδρομων", της λιτότητας, της ανεργίας, του διογκούμενου αυταρχισμού. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος. Ο μονόδρομος της υπονόμευσης της πολιτικής, που υπονομεύει το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στη μόρφωση και τη δουλιά".

Στο μεταξύ περίπου 100 παλιοί συνδικαλιστές, απόφοιτοι του ΑΠΘ, από την περίοδο της χούντας μέχρι και το 1990, υπέγραψαν κείμενο με το οποίο καταγγέλλουν την απόφαση της Πρυτανείας. Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται:"Η παρουσία της αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο γίνεται όχι για λόγους προστασίας από την εγκληματικότητα, αλλά για λόγους προστασίας απ' τη δύναμη των ιδεών των κινημάτων, για να εμποδιστούν τώρα ή στο μέλλον οι φοιτητικοί αγώνες και αυτό προωθείται αναβιώνοντας το "φοιτητικό της ασφάλειας"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ