Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποπτη πυρκαγιά στη Συλίμνα

"Υποψίες και ερωτηματικά" εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών κατά της ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας και για μια άλλη ανάπτυξη της Αρκαδίας, για την πυρκαγιά στη Συλίμνα της Αρκαδίας την περασμένη Τρίτη.

Η επιτροπή αφήνει να εννοηθεί πως δεν ήταν τυχαίος, ούτε ο χρόνος εκδήλωσης της πυρκαγιάς - "δύο μέρες μετά τις εκλογές" - ούτε ο χώρος, "ο οποίος εφάπτεται σχεδόν με αυτόν που έχει επιλέξει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να εγκαταστήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας". Η επιτροπή σημειώνει πως στο χώρο αυτό υπάρχουν αρχαίοι δρόμοι, ερείπια εκκλησιών "και πιθανόν ο τάφος του Αρκάδα, που ίσως κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν".

"Είναι βέβαιο", εκτιμά η επιτροπή, "ότι η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, και του Μαίναλου γενικότερα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα όπως και στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει και η πυρκαγιά αυτή επιβεβαιώνει".

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την Πυροσβεστική, την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και τις δικαστικές αρχές "να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να βρουν τις αιτίες της πυρκαγιάς και τους υπεύθυνους". Καλεί επίσης το υπουργείο Γεωργίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του στο νομό "να κηρύξουν άμεσα αναδασωτέα την καμένη περιοχή και να μην επιτρέψουν την αλλαγή χρήσης της δασικής αυτής έκτασης".

Τέλος, καλεί τη νομαρχία, το Δήμο Τρίπολης και τις Κοινότητες Φαλάνθου "να μη σιωπήσουν αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες για προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που κινδυνεύει και διαρκώς υποβαθμίζεται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ