Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ανάγκη να αναλάβει δράση ο κλάδος

Καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, ελλείψεις σε βιβλία και προσωπικό, κυρίως με τις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις των τμημάτων, που αναμένεται να οξύνονται όσο εφαρμόζεται η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα, η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να απευθυνθεί στη βάση και στους άλλους εμπλεκόμενους με την παιδεία φορείς και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Η ΔΕΕ θεωρεί πως το ΔΣ της ΔΟΕ έχει χρέος άμεσα να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να αξιοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων που γίνονται αυτό το διάστημα (για την ανάδειξη των ΔΣ) και να τεθεί αγωνιστική πρόταση από το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Μετά τις γενικές συνελεύσεις να γίνει ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων. Προτείνει επίσης το ΔΣ της ΔΟΕ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και σε συντονισμό της δράσης και με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος και των εργαζόμενων να προχωρήσει σε διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα μέχρι το τέλος Οκτώβρη, με κήρυξη διευκολυτικής στάσης εργασίας.

Η ΔΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Γαλλία, Ιταλία κλπ.) στο πλαίσιο της εφαρμογής της ίδιας αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, προτείνει να σταλεί ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες που αναπτύσσονται στις χώρες αυτές και να πάρει το ΔΣ της ΔΟΕ πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την παιδεία στην Αθήνα με τη συμμετοχή ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συνδικάτων και παράλληλα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή και άλλων φορέων της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ