Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή τα αιτήματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης

Κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

"Η πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, αναδεικνύει ξανά το ανεκπλήρωτο χρέος και τις ευθύνες των κυβερνώντων τόσο απέναντι στην Εθνική Αντίσταση, όσο και απέναντι στους επιζώντες αγωνιστές", αυτό υπογραμμίζεται σε Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,προς τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει συγκεκριμένα πότε θα αποδοθεί η σύνταξη σε χιλιάδες αγωνιστές που εξαιρούνται από τις ισχύουσες ρυθμίσεις καθώς και πότε θα πραγματοποιηθεί το επί χρόνια αίτημα της δημιουργίας Μνημείου και Μουσείου της Εθν. Αντίστασης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται:

"Το ΚΚΕ έχει καταθέσει από χρόνια σχετική πρόταση Νόμου. Ανάλογη πρόταση είχε ετοιμαστεί επί Οικουμενικής Κυβέρνησης, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση τις απέρριψε.

Ιδιαίτερα σημειώνουμε ότι:

α) Με την κατάργηση του Ν. 1976/91, αποδόθηκε η σύνταξη μόνο σε ένα μέρος των αντιστασιακών, ενώ δεκάδες αγωνιστές εξαιρούνται. Η κυβέρνηση σαν δικαιολογία χρησιμοποιεί το επιχείρημα της έλλειψης πόρων, ενώ η συνολική μέχρι σήμερα πολιτική της αναδεικνύει ότι για όπου θέλει βρίσκει χρήματα.

β) Η Εθνική Αντίσταση πρέπει να αξιοποιηθεί σαν ένα μεγάλο κεφάλαιο μνήμης, διαπαιδαγώγησης και φρονηματισμού του λαού και της νεολαίας. Γι' αυτό απαιτείται η ανέγερση επιτέλους Μνημείου και Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα. Απαιτείται η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης να διδάσκεται σωστά στην εκπαίδευση και όχι κατά τρόπο υποτυπώδη και στρεβλό και να προβάλλεται πλήρως και αντικειμενικά από την Πολιτεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι μέχρι σήμερα υποκριτική και παρελκυστική. "Τιμά" δήθεν την Αντίσταση και τους αγωνιστές της, δεν αντιμετωπίζει όμως κανένα από τα μεγάλα αυτά προβλήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός, ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ποια τα συγκεκριμένα μέτρα για το μεγάλο αυτό ζήτημα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ