Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
"Διχάζει" ο... Σαμαράς

Η επιστροφή ή μη του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ καθώς και η ενδεχόμενη συνεργασία των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές, έχει αναγορευτεί ως "κομβικό" ζήτημα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης της ΝΔ και ένα καλό πρόσχημα για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών του Κ. Καραμανλή με τον Κ. Μητσοτάκη.

Αν και χτες ο εκπρόσωπος της ΝΔ επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα λέγοντας ότι δεν θέτει θέμα συνεργασίας με την ΠΟΛ. ΑΝ. η επιστροφή του Αντ. Σαμαρά, ωστόσο το θέμα είναι υπαρκτό και θα καθορίσει τις εσωκομματικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαμήνυσε την προηγούμενη βδομάδα προς τη Ρηγίλλης ότι στην περίπτωση που προχωρήσει η συνεργασία με την ΠΟΛ. ΑΝ. θα ηγηθεί ξεχωριστού ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές, έχει, έτσι και αλλιώς, λόγους να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τη ΝΔ, από την οποία ο Κ. Καραμανλής τον έχει ουσιαστικά "εκπαραθυρώσει". Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι το "θέμα Σαμαρά" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία καλή δικαιολογία για να "τελειώνει" με τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μ. Εβερτ έχει ζητήσει να προχωρήσει η συνεργασία με την ΠΟΛ. ΑΝ. στο όνομα της "ανόδου στην εξουσία", επιχείρημα, ακριβώς, που θα χρησιμοποιήσει και ο Κ. Καραμανλής "όταν έρθει η κατάλληλη ώρα", φέροντας έτσι τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος προ τετελεσμένων και δυσκολεύοντας ασφυκτικά τα όποια περιθώρια αντίδρασής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ