Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τραγική κατάσταση απαιτεί λύσεις

Κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα για τα συχνά ατυχήματα στην Πολεμική Αεροπορία

Τις βαριές ευθύνες του υπουργείου Αμυνας για τις πτώσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, φέρνει στο προσκήνιο το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Στρατής Κόρακας προς τον αρμόδιο υπουργό.

Αναλυτικά, το κείμενο της Επερώτησης αναφέρει:

"Η Πολεμική Αεροπορία, μετά την πρόσφατη συντριβή ενός επιπλέον "ΜΙΡΑΖ 2000" στον Ωρωπό, θρηνεί έναν ακόμη νεκρό πιλότο, ο οποίος προτίμησε να χάσει τη ζωή του, παρά να αφήσει το αεροσκάφος να πέσει σε κατοικημένη περιοχή.

Είναι η 4η πτώση μαχητικού αεροσκάφους το 1998 και η 60ή από το έτος 1987, με 37 συνολικά νεκρούς (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η πτώση δύο μεταγωγικών C - 130).

Καταλογίζονται βαριές ευθύνες στο υπουργείο Αμυνας, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμιά πειστική απάντηση για το τι φταίει και έχουμε τόσο συχνά τραγωδίες με ανθρώπινα θύματα.

Μπροστά σ' αυτήν την τραγική κατάσταση, εύλογα τίθενται τα ερωτήματα τα οποία καλείται ο κ. υπουργός να απαντήσει:

  • Φταίει η πίεση που υφίστανται και ο φόρτος εργασίας που σηκώνουν οι πιλότοι, υπάρχει ανεπαρκής εκπαίδευση, υπάρχουν κατασκευαστικά προβλήματα με τα αεροπλάνα και προβλήματα συντήρησης;
  • Οι ευθύνες γίνονται μεγαλύτερες, αφού η αυξανόμενη συχνότητα των ατυχημάτων αποδεικνύει ότι δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ