Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
To "μπαλάκι" στην κυπριακή κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να αιωρείται το ενδεχόμενο εγκατάστασης στην Κρήτη των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων "S-300", που έχει αγοράσει για λογαριασμό της η Κύπρος. Τόσο ο γγ του υπουργείου Τύπου Ν. Αθανασάκης που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος απέφυγαν να πάρουν θέση, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και παρέπεμψαν στις αποφάσεις της κυπριακής ηγεσίας.

Ο Ν. Αθανασάκης, που ρωτήθηκε χτες κατά πόσον η κυβέρνηση έχει καταλήξει αν θα δεχτεί τους πυραύλους "S-300" στο έδαφός της, είπε χαρακτηριστικά "νομίζω ότι βιάζεστε". Και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έγιναν το Σάββατο και στην προγραμματισμένη, για την ερχόμενη Παρασκευή, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο, όπου θα υπάρξει συζήτηση του θέματος. Επίσης πρόσθεσε ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιαδήποτε νεότερη απόφαση", αλλά "για όλα τα θέματα υπάρχουν διαβουλεύσεις, συζητήσεις και συνεργασίες".

Ο Α. Τσοχατζόπουλος απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας, λέγοντας πως "εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε συζητήσεις γι' αυτά τα σενάρια", σενάρια, που, όπως είπε, "έρχονται και επανέρχονται". Και πρόσθεσε: "Είναι, όμως, θέμα που αφορά την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και είναι εκείνη, η οποία και θα δώσει κάθε πληροφορία, στο βαθμό που είναι απαραίτητο να τη δώσει, εάν χρειαστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ