Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΜΗΤΤΟΣ
Φύτρα ζωής και αντίστασης

Σε νέα δεντροφύτευση προχώρησαν χτες τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω". Στη δεντροφύτευση πήραν μέρος η Αλ. Παπαρήγα, ο Λεων. Αυδής και ο νεοεκλογείς δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής

Σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν να ζούμε χωρίς πράσινο σε μια πόλη υπηρέτη των μεγάλων συμφερόντων, η Μονάδα Απεξάρτησης του "18 Ανω" έδωσε χτες και πάλι το στίγματης αντίστασης στην υποταγή: Προχώρησαν σε νέα δεντροφύτευση στον Υμηττό.

"Αγαπάμε και αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον μας, αγαπάμε και αγωνιζόμαστε για την πολιτιστική μας κληρονομιά", λένε τα παιδιά της ραδιοφωνικής - δημοσιογραφικής ομάδας του "18 Ανω". Μπορεί, λοιπόν, την πρώτη φορά, πριν ένα μήνα, οι μπουλντόζες του ΥΠΕΧΩΔΕ να κατάστρεψαν την προσπάθεια του "18 Ανω". Τώρα, όμως, τα παιδιά του "18 Ανω" δίνουν την απάντηση με έργα: Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Μια φάλαγγα, λοιπόν, από αυτοκίνητα ξεκίνησε χτες, λίγο πριν τις πέντε από το δημαρχείο του Παπάγου μέχρι το εργοτάξιο του Υμηττού. Τα συρματοπλέγματα έπεσαν και άρχισε η δεντροφύτευση.

Η Αλ. Παπαρήγα

Παρούσα στη δεντροφύτευση και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,που έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: "Μπορούμε να βγάλουμε δύο βασικά συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι τα παιδιά που καταφέρνουν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά, γίνονται ηθικά και ψυχικά υγιή. Γίνονται πολύ πιο δυνατά και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι όλα αυτά, που συντελούνται σήμερα στο περιβάλλον, αποτελούν ένα τεράστιο έγκλημα, γιατί πωλούνται πλέον τα βουνά και οι παραλίες με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους".

Παρών ήταν - όπως και την πρώτη φόρα - και ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Οικολογικής Αριστερής Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής."Το έργο συνεχίζεται, είπε ο Λεων. Αυδής, χωρίς να επιδρούν απάνω του οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ολοι μας, όμως, συνέχισε, έχουμε ανάγκη, από το πράσινο. Ολοι μας έχουμε δικαίωμα στο πράσινο. Στο όνομα των παιδιών μας, των επόμενων γενιών, αλλά ακόμα και για μας τους ίδιους, πρέπει να προστατέψουμε το πράσινο".

Στη δεντροφύτευση παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής,ο οποίος δήλωσε: "Αυτό που συντελείται εδώ, επηρεάζει όλους τους πολίτες της Αττικής. Τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ακόμα και με υπόγεια σήραγγα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται εδώ θα εξυπηρετηθούν άλλου είδους συμφέροντα πέραν της μετακίνησης των κατοίκων. Ηδη, άλλωστε, ακούμε για γκαράζ και για άλλα έργα που σκοπό έχουν το κέρδος και όχι τον άνθρωπο. Και ακριβώς, επειδή έχουμε ανθρωποκεντρικές θέσεις, συμμετέχουμε σήμερα, αλλά και στο μέλλον, στις επάλξεις του αγώνα για τον Υμηττό". Παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας.

Κ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ