Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ
Συντονίζουν τη δράση τους

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι φοιτητές Κτηνιατρικής του ΑΠΘ στη συντονισμένη επίθεση, που δέχονται, τόσο στα εργασιακά τους δικαιώματα, όσο και μέσα από το νόμο Αρσένη, που, όπως καταγγέλλουν, έρχεται να επιδεινώσει την εντατικοποίηση και την αυταρχική κατάσταση που επικρατεί στη σχολή τους, αλλά και το νόμο για το αγροτικό και τη διακίνηση των κτηνιατρικών φαρμάκων.

Ηδη, ο Σύλλογος Φοιτητών της Κτηνιατρικής Σχολής πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας το λαό για τα αιτήματά του, ενώ χτες προχώρησε σε μαζική παράσταση κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής των πρωτοετών. Παράλληλα, έχει αποφασίσει και θα διοργανώσει πάρτι την Παρασκευή 13 του μήνα, προκειμένου να στηριχτούν οικονομικά οι κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής, επόμενα αγωνιστικά βήματα έχουν καθοριστεί να είναι η μαζική συμμετοχή τους στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Τρίτη 17 Νοέμβρη μαζί με όλους τους άλλους φοιτητικούς Συλλόγους, που θα ξεκινήσει με προσυγκέντρωση στις 4.30 το απόγευμα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Επίσης στις 19 του μήνα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα, ενώ θα συντονίσουν τη δράση τους και με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους που κινητοποιούνται ενάντια στο νόμο του Αρσένη και αντιδρούν στην εφαρμογή της απόφασης της Συγκλήτου για άρση του πανεπιστημιακού Ασύλου.

Οι φοιτητές Κτηνιατρικής απαιτούν άμεση άρση της απόφασης για την κατάργηση του ασύλου, άρση του νόμου 2525, να μη λειτουργήσουν τα ΠΣΕ, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους, ανέγερση νέων εστιών, δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές, ενιαίο πτυχίο, να μην εφαρμοστεί η κατηγοριοποίηση των κτηνιάτρων σε φαρμακοπωλητές και συνταγογράφους, άμεση ενίσχυση της δημόσιας κτηνιατρικής υπηρεσίας με πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων και βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Οπως καταγγέλλουν, ο νόμος περί αγροτικού και διακίνηση των κτηνιατρικών φαρμάκων ουσιαστικά έχει σαν αποτέλεσμα, να σπάει στα δύο το πτυχίο, δημιουργώντας 2 κατηγορίες κτηνιάτρων, τους κτηνίατρους συνταγογράφους και τους κτηνίατρους φαρμακοπωλητές. Επίσης δίνει το δικαίωμα πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων σε απόφοιτους άλλων σχολών, χωρίς αυτοί να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και, τέλος, υποχρεώνει τους απόφοιτους Κτηνιατρικής να κάνουν αγροτικό ένα χρόνο, γεγονός που παρατείνει τις σπουδές τους για ένα χρόνο και μεταφέρει το πρόβλημα της πρακτικής άσκησης για μετά το πτυχίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ