Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Αύξηση στο "χαράτσι" ενώ έχει πλεόνασμα

Την αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το 1999 αποφάσισε, προχτές το βράδυ, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων, παρά την πρόταση της "Δημοτικής Αναγέννησης" για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 10%,συνεχίζοντας έτσι την ίδια φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των δημοτών. Παράλληλα, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πλεόνασμα των 498 εκατομμυρίων που προέκυψε από την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών για το 1997. Ποσό που δεν έχει επιστραφεί στους δημότες μέσω των υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού, όπως προβλέπει η νομοθεσία και που κανείς δε γνωρίζει πού έχει οδηγηθεί...

Οταν ο Γεράσιμος Θεοδωράτος,επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" ζήτησε να ενημερωθεί για το πού διατέθηκε το πλεόνασμα των 498 εκατομμυρίων, ο δήμαρχος Νίκος Ταμπακίδης απέφυγε να απαντήσει.

Ο Γ. Θεοδωράτος δήλωσε σχετικά: "Προτείνουμε τη μείωση κάθε τέλους κατά 10%. Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση, όταν υπάρχουν πλεονάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων, όταν ως δήμος έχουμε την υψηλότερη αύξηση στα δημοτικά τέλη. Πρέπει να αντιταχθούμε στην αντιλαϊκή, φορομπηχτική πολιτική, διεκδικώντας τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ