Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
Απλετο φως στα σκοτάδια των ναρκωτικών...

... έριξαν προχτές το βράδυ στο κλειστό του Περιστερίου, με μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση, όπου κάλεσαν όλους τους πολίτες να πουν "ΟΧΙ" στην απάθεια απέναντι στο πρόβλημα

"Να ρίξουμε φως στα σκοτάδια των ναρκωτικών". Με αυτά τα λόγια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας κάλεσαν όλους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα των ναρκωτικών, να πουν ένα δυναμικό "ΟΧΙ" ενάντια στη λογική της "μαστούρας" των ναρκωτικών.

Ετσι, σημαντική ήταν η πρωτοβουλία των εργαζομένων της ΔΕΗ Αθήνας, που διοργάνωσαν προχτές το βράδυ πολιτιστική εκδήλωση, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, με τη συμμετοχή της Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω" και της λαϊκής ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης",με στόχο την ενεργοποίηση όλων των πολιτών ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Στην εκδήλωση, άλλωστε, παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων και βουλευτών, αλλά και οι νέοι που παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης του "18 Ανω".

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη.

Εκ μέρους των εργαζομένων της ΔΕΗ μίλησε ο Κώστας Ασημακόπουλος: "Μπορεί, είπε, να μην είμαστε ειδικοί. Ομως τα ναρκωτικά δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο μπορούμε να αποδεχτούμε - όπως για παράδειγμα ένας σεισμός. Αντιθέτως, έχει τις ρίζες του στην ίδια την κοινωνία". Και συνέχισε: "Πρέπει όλοι να πούμε "όχι" στο φόβο, στην απάθεια, στο βόλεμα. Κάθε γονιός, κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος πρέπει να δραστηριοποιηθεί, έτσι ώστε όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο ενάντια στα ναρκωτικά". Ταυτόχρονα, ο Κ. Ασημακόπουλος κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει στην αύξηση των κονδυλίων για τις θεραπευτικές κοινότητες και τα προγράμματα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, που αυτές τις μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή. Και κατέληξε λέγοντας: "Για να γίνουν τα σκοτάδια φως, πρέπει όλοι μας να πούμε "όχι" στην απάθεια".

Στη συνέχεια η Κ. Μάτσα,διευθύντρια του "18 Ανω", αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η νεολαία σήμερα από την κοινωνία, τόνισε: "Η νεολαία είναι σήμερα ξένη προς την κοινωνία. Ο φορέας του καινούριου, δηλαδή, αντιμετωπίζεται πολλές φορές με βία και προκατάληψη". "Ο νέος, συνέχισε, δεν έχει σήμερα πρόσβαση στην κουλτούρα και στη μόρφωση και δεν μπορεί να βρει κώδικες επικοινωνίας με τους συνανθρώπους του. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, επισήμανε, ο νέος να ωθείται σήμερα στο περιθώριο, αφού η ίδια η κοινωνία δεν του δίνει ευκαιρία ενσωμάτωσης".

"Αλλωστε, συνέχισε η διευθύντρια του "18 Ανω", οι νέοι βιώνουν σήμερα μια σημαντική κρίση, η οποία και αποκρυσταλλώνει την ίδια την κοινωνική κρίση. Οι νέοι μη αντέχοντας τους φόβους και τα άγχη, καταλήγουν στις ουσίες οι οποίες αποτελούν τα "δεκανίκια" τους. Οι ουσίες αποτελούν μια "στρατηγική επιβίωσης". Οταν όμως ο νέος εξαρτηθεί από τις ουσίες, τότε η μοναξιά και η εξαθλίωση είναι πολύ χειρότερες πριν υποτάξει τον εαυτό στις ουσίες".

Τέλος η Κ. Μάτσα τόνισε: "Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ναρκωτικών, δεν αρκούν μόνο οι ειδικοί, αφού το ζήτημα αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου".

Η Λιάνα Κανέλλη κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

"Ενα λεπτό, είπε η Λ. Κανέλλη, για το νέο που θα πεθάνει αύριο από ναρκωτικά. Για τον άγνωστο φίλο μας, το θάνατο του οποίου θα μάθουμε αύριο από τα κανάλια".

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Γιάννης Πάρτζαλης,μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας του "18 Ανω", ο οποίος κάλεσε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στον Υμηττό.

Τέλος, η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" με τους καλλιτέχνες Μαρία Δημητριάδη,Κωστή Θωμαϊδη,Αλέξια και Παναγιώτη Καραδημήτρη,τραγούδησαν μαζί με όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τραγούδια για τη ζωή.

Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ