Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
Τα χαμόγελα δεν κάλυψαν τα ... κενά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε τετράωρες στάσεις εργασίας (7 π.μ. - 11 μ.μ. ) αύριο και μεθαύριο με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού

Δεν πέρασε μήνας από την επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού, Δάφνης Σημίτη,στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, και οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις και τα υποκριτικά χαμόγελα μπροστά στις κάμερες της συζύγου του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη,στις 21.10.1998, για τα εγκαίνια της Μονάδας, που φιλοξενεί 40 παιδιά από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, δεν... κάλυψαν τα κενά που υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες. Ακόμη και στο "Ζηρίνειο" - όπως ονομάστηκε η Μονάδα που φιλοξενεί τα παιδιά από την Πεντέλη - χρειάζονται τα διπλάσια άτομα νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε κάθε βάρδια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει: "Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται σε 24ωρη βάση με προσωπικό ασφαλείας και η παροχή υπηρεσιών στα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι η πρέπουσα. Η επίβλεψη των παιδιών είναι ελλιπής με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Ετσι, ο Σύλλογος Εργαζομένων πήρε απόφαση για τετράωρες στάσεις εργασίας (7π.μ. - 11μ.μ.) αύριο και μεθαύριο, "με προοπτική περαιτέρω κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας", όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων (Κυριακές, νυχτερινά, αργίες) από 1.1.1998 και την περικοπή των επιδομάτων τροφής και ανθυγιεινής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ