Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επειγόντως διαβατήριο

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟ, αυτός δεν είναι προϋπολογισμός "διαβατήριο" για την ΟΝΕ, είναι προϋπολογισμός για να πάρουμε εμείς διαβατήριο και να πάμε σε καμιά άλλη χώρα μήπως ησυχάσουμε!

***

Οι φόροι πήραν για τα καλά τον ανήφορο (ούτε και φέτος τιμαριθμοποίηση της κλίμακας), οι μισθοί τον κατήφορο διότι δεν υπάρχει 2% αύξηση αλλά - 12% και οι δαπάνες υγείας - παιδείας και γενικώς οι κοινωνικές δαπάνες, κόβονται με χασαπομάχαιρο.

***

Οχι πως περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο από ετούτη την κυβέρνηση, αλλά βλέπετε βρίσκουν (π.χ. την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) και τα κάνουν...

***

ΔΕ ΒΑΖΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ εκεί στο υπουργείο Παιδείας και θα το φάνε το κεφάλι τους έτσι όπως πάνε, είναι προφανές. Διότι άμα οι μαθητές της Αθήνας (και της χώρας κατά συνέπεια) είναι ταραξίες και υποκινούμενοι, αν οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί είναι το ίδιο πράγμα και τους αξίζουν τα ΜΑΤ να τους χτυπάνε, τότε κάτι δεν πάει καλά.

***

Κι αυτό που δεν πάει καλά βέβαια, είναι η τακτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" του υπουργείου Παιδείας, που εμφανώς και δικαίως θα δημιουργεί συνεχώς και μεγαλύτερες αντιδράσεις όλου του εκπαιδευτικού κόσμου.

***

Εχουν λίγο καιρό ακόμα στην κυβέρνηση να βάλουν μυαλό και να σοβαρευτούν, γιατί άμα συνεχίσουν έτσι ΔΕ θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

***

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ η... μάχη της πλατείας συνεχίζεται, ανάμεσα σε Αβραμόπουλο και Λαλιώτη, και από την Ομόνοια η κόντρα μεταφέρεται στο Σύνταγμα. Να τα προσχέδια και οι μακέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, να άλλες μακέτες και εικόνες από τον δήμο!

***

Και όντως πρόκειται για... σύγκρουση γιγάντων αφού στο αντικείμενό τους, δηλαδή στον ψεύτικο και κούφιο εντυπωσιασμό, οι δύο αυτοί είναι ό,τι καλύτερο έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

***

Βεβαίως το ΥΠΕΧΩΔΕ λόγω κονδυλίων και σχετικής νομοθεσίας, έχει το προβάδισμα αλλά και τους μηχανισμούς, οπότε ο Αβραμόπουλος μάλλον θα μείνει με... τα συντριβάνια του χωρίς να έχει πού να τα τοποθετήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ