Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "φτιάξιμο" των οπαδών

Φαινόμενο επαναλαμβανόμενο, σε σύντομο χρονικό διάστημα και, μάλιστα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο.

Πριν δέκα μέρες, η Αστυνομία της Λάρισας συνέλαβε 24 νεαρούς οπαδούς του Ολυμπιακού, επειδή, μετά από έλεγχό της στο λεωφορείο, που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, για το διαβόητο "ντέρμπι" ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, βρέθηκαν να κατέχουν και να κάνουν χρήση χασίς και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Το περασμένο Σάββατο, το "σκηνικό" επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά συνελήφθησαν 24 νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ, στο ίδιο, μάλιστα, λεωφορείο, που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι οδηγήθηκαν προχτές στο εδώλιο, με τις ίδιες κατηγορίες, της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι σε ερώτηση αστυνομικών προς τους συλληφθέντες, γιατί κάνουν χρήση ναρκωτικών στο δρόμο προς το γήπεδο, ορισμένοι απάντησαν: "Για να "φτιαχνόμαστε" και να είμαστε πιο εκδηλωτικοί".

Αραγε, δε γνωρίζουν οι επιχειρηματίες - μεγαλοπαράγοντες και οι διοικήσεις των ΠΑΕ τι γίνεται στα λεωφορεία μεταφοράς των οπαδών και τι επακολουθεί στις κερκίδες των γηπέδων; Απ' όσα ξέρουμε, τα λεωφορεία ναυλώνονται από τις ΠΑΕ, στη βάση ονομαστικών καταστάσεων και - εκτός αυτού - οι τελευταίες έχουν τους δικούς τους "ανθρώπους" και στις κερκίδες και στις οργανωμένες ομάδες των φιλάθλων. Τι λένε, επόμενα, για τα φαινόμενα αυτά και γιατί δεν έχουν κάνει το παραμικρό μέχρι σήμερα για την αντιμετώπισή τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ