Πέμπτη 12 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ ΜΙΡΑΖ 2000
Αρνείται κάθε κυβερνητική ευθύνη ο υφυπουργός

Να παρθούν μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν οι πτώσεις αεροσκαφών, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

Αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε κυβερνητικής ευθύνης στην πρόσφατη πτώση του Μιράζ 200 ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακα.

Ο υφυπουργός είπε ότι πριν πάρει στα χέρια του το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, που ασχολείται με τις συνθήκες πτώσης του αεροσκάφους δεν μπορεί να πει οτιδήποτε. Τόνισε δε ότι είναι πάγια η τακτική της πολεμικής αεροπορίας να ερευνά σε βάθος τα αίτια της πτώσης των αεροσκαφών. Οσον αφορά τη συχνότητα των ατυχημάτων είπε ότι ο σχετικός δείκτης για το 1998 είναι σχεδόν στο όριο της τελευταίας δεκαετίας και στον μέσο όρο των χωρών του ΝΑΤΟ παρ' όλο που οι πιλότοι των χωρών αυτών δεν αντιμετωπίζουν την καθημερινή απειλή που δέχονται οι δικοί μας. Η εκπαίδευσή τους είναι συνεχής και σκληρή, είπε, και πολλές φορές φτάνουν οι χειριστές στα όριά τους καθώς πετούν σε συνθήκες "οιονεί πολέμου". Οσον αφορά τη συντήρηση των αεροσκαφών, είπε ότι αυτήν τηρεί όλα τα ποιοτικά πρότυπα.

Ο Στρ. Κόρακας, αφού εξέφρασε τη λύπη του και για το χαμό του άτυχου πιλότου είπε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πρέπει να μπει ένα τέρμα στο χαμό τόσων χειριστών της πολεμικής αεροπορίας. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα παιχνίδια που παίζουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή και κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει εάν έχουν εντοπιστεί παρεμβολές στα αεροσκάφη μας είτε από τους Τούρκους είτε από τους Αμερικανούς. Εθεσε δε μια σειρά από ερωτήματα για την εκπαίδευση των πιλότων, τα ανταλλακτικά, τις προδιαγραφές των αεροσκαφών, τη συντήρησή τους και την αξιοποίηση ή όχι των καταλληλότερων στελεχών. Τέλος, ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, αφού η επίκληση του δείκτη ατυχημάτων που ανέφερε ο υπουργός δε λέει τίποτα, όταν θρηνούμε τόσο θύματα.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ανταλλακτικά και τα συνεργεία, καθώς δεν απογειώνεται κανένα αεροσκάφος εάν πριν δε γίνει τέλειος έλεγχος σε όλα τα εξαρτήματά του. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεμβολών από ξένη δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ