Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Εκδηλώσεις σ' όλες τις πόλεις

Την 25η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τίμησε ο λαός της Κρήτης με εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις. Στο Ηράκλειο,η συγκέντρωση - μαζικότερη από πέρσι - έγινε στην πλατεία Λιονταριών και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας. Στη διάρκεια της πορείας εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καταδίκασαν με τα συνθήματά τους την εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έδωσαν παλμό στην πορεία. Στην πλατεία Ελευθερίας έγινε κατάθεση στεφανιών από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, την ΚΝΕ, τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας και από εκπροσώπους άλλων κομμάτων και πολιτικών νεολαιών, από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Στις 6 το απόγευμα, στα Χανιά, δεκάδες δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης προς τον Κουρδικό λαό, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής που οργάνωσε την κινητοποίηση, μίλησε ο δάσκαλος Κώστας Ντουντουλάκης και ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία.

Και στο Ρέθυμνο,λαός και νεολαία συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και πορεύτηκαν μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης στην πλατεία του Ρεθύμνου, τιμώντας έτσι την 25η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φορείς της πόλης κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης έγινε και στο Λασίθι,με καταθέσεις στεφανιών σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νομού, από εκπροσώπους τοπικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ