Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπετόν στη θέση δέντρων στη Βάρη

Οχτώ στρέμματα δάσους στην περιοχή Πευκωτό του Δήμου Βάρης κατέστρεψαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δημοσίων Εργων και Υγείας, για να χτίσουν στη θέση τους ένα κτιριακό συγκρότημα 6.000 τετραγωνικών μέτρων!

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Δήμος Βάρης σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι "σε μία νύχτα (κυριολεκτικά) οι μπουλντόζες έκοψαν τα δέντρα και στη θέση τους "φύτρωσαν" κολόνες μπετόν ύψους 13 μέτρων".

"Επίσης", συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου, "οι αρμόδιοι της κρατικής εταιρίας ΔΕΠΑΝΟΜ που έχει αναλάβει την κατασκευή του κτιρίου, αγνόησαν προκλητικά την Αρχαιολογική και τη Δασική Υπηρεσία, καθώς και το Δήμο Βάρης και προχώρησαν στην παράνομη ανέγερση μέρους του κτιρίου χωρίς να υπάρχει καν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων".

Ο δήμος σημειώνει επίσης, ότι στο συγκεκριμένο κτίριο θα στεγαστούν εργαστήρια για πειράματα που θα παράγουν τοξικά και άλλα απόβλητα επικίνδυνα για την υγεία, 200 μέτρα από κατοικίες και παιδικό σταθμό.

"Επειδή οι αρμόδιοι παράγοντες των δύο υπουργείων αδιαφορούν στις επιτακτικές εκκλήσεις του δήμου, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, τις επόμενες μέρες θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να σταματήσει η επικίνδυνη κρατική αυθαιρεσία", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ