Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
"Εξπρές" και περιληπτική

Με υποχρεωτικά προγράμματα επιμόρφωσης 100 περίπου ωρών για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και προσωρινοί αναπληρωτές) απαντά ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης στο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για καθολική περιοδική επιμόρφωση.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί και όσοι διορίστηκαν από το 1997 μέχρι σήμερα υποχρεούνται να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης, πριν αναλάβουν τα διδακτικά καθήκοντά τους.

Τα "εξπρές" σεμινάρια, που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, θα πραγματοποιούνται σε τρία στάδια που είναι τα εξής:

  • Φοίτηση δύο βδομάδων πριν από την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους, σε θέματα που έχουν σχέση με το σχολείο, τη διδασκαλία και την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Με την υποστήριξη του αρμόδιου εκπαιδευτικού συμβούλου και τη συνεργασία έμπειρων εκπαιδευτικών θα γίνεται άσκηση του εκπαιδευτικού έργου, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών.
  • Μια βδομάδα φοίτησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους, όπου θα συζητούνται τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας από τους νεοδιόριστους.

Οσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμπειρία διδασκαλίας τουλάχιστο ενός έτους, θα συμμετέχουν μόνο στο πρώτο στάδιο, δηλαδή στο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης. Τέλος, οι νεοδιοριζόμενοι που αναλαμβάνουν υπηρεσία κατά την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές θα παρακολουθούν ταχύρρυθμα επιμορφωτικά σεμινάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ