Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την οξύτητα του προβλήματος;

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Αμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής. Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ,ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη: "Αν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οξύτητα του προβλήματος και αν σκέφτεται να αναθεωρήσει το ύψος και τους ρυθμούς της χρηματοδότησης και της κατασκευής των απαραίτητων έργων".

Στην Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει: "Για μια ακόμη φορά με την πρόσφατη φθινοπωρινή νεροποντή πλημμύρισε το Λεκανοπέδιο, προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις του πληθυσμού. Και αν δεν υπήρξαν, αυτή τη φορά, εκτεταμένες ζημιές, τα νέα κύματα κακοκαιρίας θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα, όπως συνέβη και στο παρελθόν".

Στην Επίκαιρη Ερώτηση παραθέτονται και ορισμένα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ο βαθμός επικινδυνότητας από τις επερχόμενες πλημμύρες. Συγκεκριμένα, ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρει:

"

  • Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας - επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση - στο διαχειριστικό σχέδιο που εκπόνησε η εταιρία συμβούλων "Knight Piesold", σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ, υπάρχει - μεταξύ άλλων - η διαπίστωση ότι για όλες σχεδόν τις περιοχές της Αττικής δεν υπάρχει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ενώ τα υφιστάμενα συστήματα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Αθήνα, στο σύνολό τους, ικανοποιούν το 25% μόνο των συνολικών αναγκών.
  • Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών χρειάζονται 350 δισ. δρχ. για να υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου. Ομως, τα 10-15 δισ. που δίνονται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση, καθώς και η εξασφάλιση μιας μικρής χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής, δε λύνουν το πρόβλημα και μ' αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν 35 χρόνια για να υπάρξει πλήρη και αποτελεσματική θωράκιση",καταλήγει η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ