Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμιά επίθεση δεν μπορεί να αναχαιτίσει το δυνάμωμα της ΚΝΕ

Ανοιχτή επιστολή της Οργάνωσης προς τον Τύπο - απάντηση στην "Ελευθεροτυπία" που συνεχίζει την επιχείρηση δυσφήμησης

Με ανοιχτή επιστολή προς τον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στη συνεχιζόμενη επίθεση δυσφήμησης της Οργάνωσης από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", παραθέτοντας τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι καμιά επίθεση δεν μπορεί να αναχαιτίσει το δυνάμωμα της ΚΝΕ, την ενίσχυση της επιρροής του ΚΚΕ στη νέα γενιά.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

"Η Κομμουνιστική Νεολαία θεώρησε αναγκαίο να απευθυνθεί στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο για να απαντήσει στη συνεχιζόμενη επίθεση δυσφήμησης της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" εναντίον της Οργάνωσής μας. Για 5η συνεχόμενη ημέρα, με πολυσέλιδο αφιέρωμα στο κυριακάτικο ένθετό της, η διεύθυνση της "Ε" στο όνομα της αλήθειας παραποιεί την πραγματικότητα. Δημοσιογραφεί επιλεκτικά, δεν αναφέρει γεγονότα, "κρύβει" φωτογραφίες που έχει, θέλοντας να παρουσιάσει μια αλήθεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των προθέσεών της. Στόχος να εμφανιστεί η ΚΝΕ σαν οργάνωση κρανοφόρων που δέρνει "πολιτικούς πτωχοδιάβολους", όπως αποκαλεί τα μέλη των συμμοριών που έδρασαν και συνεχίζουν να δρουν εναντίον του νεολαιίστικου κινήματος.

Θα θέλαμε να παραθέσουμε εν συντομία τα γεγονότα που δεν είδε η διεύθυνση της "Ε". Η συμμορία που έδρασε τις μέρες του Πολυτεχνείου επιτέθηκε στον κόσμο που βρισκόταν στα πανό της ΚΝΕ πριν ξεκινήσει η πορεία, τραυματίζοντας τρεις μαθητές. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην ουρά της πορείας, πετροβολώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, στα πανό του ΚΚΕ. Ακολούθησε για πάνω από μία ώρα την ουρά της πορείας βρίζοντας και πετώντας πέτρες, τραυματίζοντας τρεις ακόμα διαδηλωτές. Η περιφρούρηση τους απώθησε, εμποδίζοντας τη γενίκευση των επεισοδίων και τραυματισμό που είχαν ως στόχο. Αυτά τα γεγονότα αποκρύβονται.

Ενα αντικειμενικό ρεπορτάζ θα έβλεπε τα πανό της ΚΝΕ, τους χιλιάδες νέους και νέες στα μπλοκ της Οργάνωσής μας, την παρουσία της περιφρούρησης και τις συμμορίες να χτυπούν και να προκαλούν τους διαδηλωτές. Είναι γνωστή η εχθρική στάση αυτής της εφημερίδας στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, η αποσιώπηση της δράσης μας, η προστασία που παρέχει στο χώρο που αυτή θεωρεί αναρχικό. Αυτά τα δημοσιεύματα όμως δείχνουν σε κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη ότι η μεροληψία έχει και όρια. Οτι αντικειμενική δημοσιογραφία σημαίνει να παραθέτεις όλα τα γεγονότα, να προβάλλεις όλες τις απόψεις, να δημοσιεύεις όλες τις φωτογραφίες.

Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση που γίνεται στην Οργάνωσή μας, μια επίθεση η οποία δεν μπορεί να αναχαιτίσει το δυνάμωμα της ΚΝΕ, την ενίσχυση της επιρροής του ΚΚΕ στη νέα γενιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ