Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Νέες απεργίες από σήμερα

Ακινητοποιούνται τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Αύριο 24ωρη στον ηλεκτρικό και τα "πράσινα"

Ανοίγει από σήμερα το νέο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιλέγει τη διαδικασία του "κατεπείγοντος", με στόχο την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στη βδομάδα!

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) πραγματοποιούν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Αύριο οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ) κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, την οποία θα επαναλάβουν και την ερχόμενη Παρασκευή. Για μεθαύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν κηρύξει τρεις νέες στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ., από 12 μ.-3 μ.μ. και από 5 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα (Πέμπτη) στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, την Πέμπτη το απόγευμα, οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ προγραμματίζουν κοινό συλλαλητήριο με τους σιδηροδρομικούς (ΟΣΕ) και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Στο μεταξύ, σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση, στις 5 μ.μ., στο θέατρο "Περοκέ", για να καθορίσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν τη συμμετοχή ή όχι του κλάδου στη μεθαυριανή απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στη Βουλή.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλουν ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, ψηφίζοντας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών μέχρι την Παρασκευή.

Η ΔΑΣ

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" ΟΑΣΑ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό "παρών" στην αυριανή γενική συνέλευση του κλάδου και να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων. Επισημαίνει ότι αν οι εργαζόμενοι αγωνιστούν με συνέπεια και συνέχεια, ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική, μέσα από την πάλη τους αυτή θα βρουν και τον πολιτικό τους σύμμαχο και την ταξική συνδικαλιστική τους ηγεσία. Τονίζει ότι η ΔΑΣ θα πρωτοστατήσει και πάλι στον αγώνα για ανθρώπινες - δημόσιες συγκοινωνίες και υπογραμμίζει ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει, ανεξάρτητα από την ψήφιση του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ