Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με την πορεία των συνταξιούχων, που αντιτάχθηκαν αγωνιστικά στο φετινό αντιλαϊκό προϋπολογισμό, να περνά μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω από το κτίριο της Βουλής, πηγαίνοντας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ξεκίνησε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του κειμένου χάραξης της οικονομικής πολιτικής του επόμενου έτους.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, επιχείρησε να "στρογγυλέψει" τις εντονότατες φορομπηχτικές και καταστροφικές "αιχμές" του προϋπολογισμού, μιλώντας για πιθανότητες... ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής μέχρι το 2001.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο εισηγητής του Νίκος Γκατζής, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό βαθιά ταξικό και καταστροφικό για τη χώρα, τονίζοντας ότι είναι για μια χρονιά ακόμα "κομμένος και ραμμένος" στα μέτρα της πλουτοκρατίας, ενώ συρρικνώνει τα λαϊκά εισοδήματα και διαλύει την οικονομία της χώρας, οδηγώντας τη στο δρόμο που της δείχνει ο... "φάρος" της ΟΝΕ. Αντίθετα, τα υπόλοιπα κόμματα την αντιπολίτευσης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απέφυγαν τις αναφορές προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ