Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θα περάσει η αντιδραστική μεταρρύθμιση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις χτεσινές διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα

"Ο αγώνας για τη μόρφωση της νεολαίας γίνεται πανεκπαιδευτικός - παλλαϊκός. Αυτή θα είναι η απάντηση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική της σύγκλισης και στις παραινέσεις για να αμβλυνθούν οι "κοινωνικές εντάσεις" - όπως αποκαλούν τους αγώνες". Αυτό επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας τις χτεσινές κινητοποιήσεις που έγιναν σ' όλη τη χώρα και τονίζει ότι "οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά". Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η αντιδραστική μεταρρύθμιση στην παιδεία δε θα περάσει.

Το μαθητικό κίνημα πανελλαδικά συναντιέται με τους καθηγητές, τους γονείς, τους εργάτες και τους φοιτητές, σε ένα δυναμικό κίνημα παιδείας, που δεν απορρίπτει απλά τους φραγμούς και τη μορφωτική υποβάθμιση που φέρνει η κυβερνητική πολιτική του απασχολήσιμου - καταρτίσιμου. Προβάλλει συγκεκριμένα αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, παλεύει και απαιτεί την απόσυρση των νόμων Σημίτη - Αρσένη, διεκδικεί δημόσιο - δωρεάν σχολείο, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ζωή με δικαιώματα.

Οι μαθητές αναδείχνουν τα δικά τους όργανα πάλης, τα Συντονιστικά Αγώνα, που στηρίζονται στις γενικές Συνελεύσεις και τα 15μελή. Συντονίστηκαν πανελλαδικά διευρύνοντας τη δυναμική και την προοπτική του αγώνα τους. Ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού σε όλα τα Λύκεια κάθε μέρα ως τις διαδηλώσεις στις 9/12 και στην αγωνιστική συνάντηση με τους καθηγητές και τους εργάτες που απεργούν στις 15/12.

Η κυβέρνηση εξαπολύει εισαγγελείς - αστυνομία και προβοκάτσιες για να κάμψει αυτόν τον αγώνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Σήμερα ο αγώνας για τη μόρφωση της νεολαίας γίνεται πανεκπαιδευτικός - παλλαϊκός. Αυτή θα είναι η απάντηση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική της σύγκλισης και στις παραινέσεις για να αμβλυνθούν οι "κοινωνικές εντάσεις" - όπως αποκαλούν τους αγώνες.

Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το μαθητικό κίνημα, δε θα κουράσουν τους μαθητές. Ο αγώνας αυτός γράφει μεγάλα αποτελέσματα, έχει στριμώξει την κυβέρνηση. Οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Στα σχέδια καθοδήγησης και τρομοκράτησης του νεολαιίστικου κινήματος απάντησαν σήμερα (χτες) δεκάδες χιλιάδες νέοι σε όλη τη χώρα, βγαίνοντας στους δρόμους του αγώνα, περιφρουρώντας την ενότητά τους και τις κινητοποιήσεις τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ