Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβολική κατάληψη των φοιτητών

Σε συμβολική κατάληψη του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, προχώρησαν χτες οι φοιτητές της σχολής, ζητώντας την ταχεία λειτουργία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τη διασφάλιση της εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και της τριτοβάθμιας περίθαλψης στη Θεσσαλία.

Οι φοιτητές συγκέντρωναν χτες έξω από τη σχολή υπογραφές υπέρ του αιτήματός τους, ενώ σήμερα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και αύριο Σάββατο, στις 5 μ.μ., συγκαλούν σύσκεψη μαζικών φορέων για να συζητηθούν τα προβλήματα και να ληφθούν αποφάσεις.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου τους αναφέρεται: "Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί χωρίς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ και εννιά χρόνια. Από την έναρξη της λειτουργίας της σχολής η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής και από τους εθελοντικά προσφερόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου. Παρότι το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει ήδη παραδοθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο, η προκήρυξη θέσεων προσωπικού καθυστερεί ανεξήγητα. Η παραπάνω κατάσταση στερεί τους φοιτητές από το φυσικό χώρο εκπαίδευσής τους και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτόν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ