Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΜΕΝΗ παραμένει η κατάσταση στο Μόσταρ. Εκτός από τις εκρήξεις βομβών και τον ήχο πυροβόλων όπλων, που δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στο δυτικό - κροατικό τομέα της πόλης, χτες παρατηρήθηκαν και οι πρώτες εκδιώξεις 100 μουσουλμάνων (σελίδα 10).

Η ΚΗΔΕΙΑ του ενός θύματος από τις ταραχές, που συγκλονίζουν την Αλβανία τον τελευταίο μήνα, μετατράπηκε σε διαδήλωση οργής. Χτες, ο χαρακτήρας της μαζικής κινητοποίησης στην Αυλώνα χαρακτηρίστηκε "αντικυβερνητικός" (σελίδα 11).

ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που ζητά την έκδοση αντιβιογράμματος για τα νεότερα αντιβιοτικά, εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (σελίδα 19).

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ γυναίκα πρωταγωνίστησε στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Η συμβολή της στο Δημοκρατικό Στρατό, όπως και η συμβολή της στην Εθνική Αντίσταση, είναι από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ιστορίας του ελληνικού γυναικείου κινήματος (σελίδες 20 - 21).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ πρόταση για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των ναυτεργατών παρουσίασαν χτες, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", καθώς οι εφοπλιστές προχωράνε ταχύτατα στην εφαρμογή σχεδίου, που θα οδηγήσει χιλιάδες Ελληνες ναυτικούς στην "ξέρα" της ανεργίας (σελίδα 22).

ΤΟΥΡΚΙΑ. "Η χώρα των μεγάλων συγκινήσεων και ανισοτήτων". Η συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη μιλά στο "Ρ" για την Τουρκία, έτσι όπως τη γνώρισε στα ταξίδια της εκεί τα τελευταία 10 χρόνια (σελίδα 27).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επιστημονική και κοινωνική προσφορά από το 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, το οποίο διοργανώνει επιστημονικό διήμερο χωρίς "χορηγίες"... (σελίδα 36).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ