Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνο πεδίο βολής

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους κατοίκους της Κοινότητας Γλαφυρών Μαγνησίας το πεδίο βολής που λειτουργεί στην περιοχή, επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας.

"Οσο και αν ακούγεται παράλογο, τονίζεται στην Ερώτηση, η Κοινότητα Γλαφυρών βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση! Κι αυτό γιατί σε απόσταση αναπνοής από το χωριό και δίπλα στα κτήματα που οι κάτοικοι καλλιεργούν στη θέση "Αμυγδαλιού" υπάρχει πεδίο βολής του στρατού, όπου συχνά - πυκνά γίνονται ασκήσεις και πολλές φορές με πραγματικά πυρά. Ο αρμόδιος διοικητής του στρατού ειδοποιεί την Κοινότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ενημερώνονται όλοι οι κάτοικοι ή ότι δε φοβούνται ή ότι αποκλείονται οι κίνδυνοι. Στην πραγματικότητα κινδυνεύει άμεσα η ζωή αρκετών κτηνοτρόφων και κυνηγών, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται κοντά στο πεδίο βολής, τις συγκεκριμένες κρίσιμες ώρες που γίνονται οι ασκήσεις. Αρκετοί επίσης καλλιεργητές βρίσκουν βλήματα στα κτήματά τους. Οι κοινοτικές αρχές και οι κάτοικοι ζητούν να φύγει από την περιοχή τους το πεδίο βολής".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν: "Γιατί παρά τους κινδύνους που δημιουργεί το πεδίο βολής και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, εξακολουθούν να γίνονται εκεί οι στρατιωτικές ασκήσεις; Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να μεταφερθεί άμεσα το πεδίο βολής, πριν θρηνήσουμε θύματα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ