Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βάναυσος περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Βάναυσο περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, χαρακτηρίζει ο Βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,την ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να απωθούν βίαια, ακόμη και να ξυλοκοπούν δημοσιογράφους (στέλνοντας έναν από αυτούς στο νοσοκομείο), οι οποίοι προσπαθούσαν να επιτελέσουν το έργο τους στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εναντίον των τρακτέρ των αγροτών στις Μικροθήβες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, τονίζει ότι με αποτροπιασμό η κοινή γνώμη της χώρας μας την Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997, παρακολούθησε από τις οθόνες της τηλεόρασης τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν στη συγκεκριμένη ενέργεια. Μάλιστα υπογραμμίζει, ο βουλευτής του Κόμματος, οι βιαιότητες της Αστυνομίας εναντίον των δημοσιογράφων κλιμακώθηκαν, αφού τους απαγόρευσαν να καλύψουν την επίθεση δολιοφθοράς που εξαπέλυσαν εναντίον των τρακτέρ. Και διερωτάται, ο βουλευτής του ΚΚΕ: "Τόσο πολύ ντρεπόταν η κυβέρνηση γι' αυτήν την "ευρηματική" ενέργειά της;".

Η συγκεκριμένη περίπτωση, υπογραμμίζει στην επίκαιρη ερώτησή του ο Στρ. Κόρακας, στην ουσία παροτρύνθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος πριν λίγες μέρες - ούτε λίγο, ούτε πολύ - δήλωνε στα τηλεοπτικά κανάλια ότι όποιος δημοσιογράφος συμφωνεί με τους αγρότες και το κίνημά τους τότε ουσιαστικά υποκύπτει στο αδίκημα παρότρυνσης διάπραξης αξιόποινων ενεργειών...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα και Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο,ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: "Να διασφαλιστεί στη χώρα μας η ανεμπόδιστη εκπλήρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου, που τρώθηκε βάναυσα τόσο στις Μικροθήβες από την Αστυνομία, όσο και με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης; Καθώς και να διερευνηθούν και να καταλογιστούν συγκεκριμένες ευθύνες στα αστυνομικά και δικαστικά όργανα που ανέχτηκαν, παρότρυναν ή και διέπραξαν την επίθεση και ξυλοδαρμό των δημοσιογράφων, καθώς και την παρεμπόδιση άσκησης των καθηκόντων τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ