Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αύριο το παμμακεδονικό συλλαλητήριο

Στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά στο Λευκό Πύργο

Εκπαιδευτικοί από όλους τους νομούς της Μακεδονίας και μαζί τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος συγκεντρώνονται αύριο, Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά στο Λευκό Πύργο, για να διεκδικήσουν να ανοίξουν τα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση δικαιωμένους.

Μαθητές, γονείς, φοιτητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν μαζικό και δυναμικό "παρών" μπροστά από το Λευκό Πύργο, για να απαντήσουν στις προσπάθειες υπονόμευσης του αγώνα των εκπαιδευτικών. Καλούνται να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους εκπαιδευτικούς, αλλά, αντίθετα, ενώνουν τις φωνές τους με εκείνους για τη δικαίωση του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης.

Καλούνται να διεκδικήσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς μόρφωση και δουλιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, 15% για την παιδεία, αναβάθμιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, μορφωτική και οικονομική.

Θα κληθούν παράλληλα να απαντήσουν στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος μάλιστα την ίδια μέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με τις Συγκλήτους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του "διαλόγου" που έχει ξεκινήσει ήδη με τα πανεπιστήμια για την "ελεύθερη" πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον υπουργό.

Οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης, με στόχο να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική προπαγάνδα ενάντια στον αγωνιζόμενο κλάδο, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης γονιών και μαθητών. Σήμερα,στις 11 το πρωί, οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καλούν στο σχολικό συγκρότημα της Κασσάνδρου όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τον αγώνα του κλάδου, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης που έχει ως στόχο να προκαλέσει ρήγματα στο μέτωπο εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ