Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να ανοιχτούμε περισσότερο στον κόσμο

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών έχει φτάσει ήδη σε μια κρίσιμη καμπή και ταυτόχρονα εμφανίζεται με οξύτερο τρόπο η κυβερνητική αδιαλλαξία, ρωτάμε τους συνομιλητές μας για το ποιές είναι οι προτάσεις της ΔΕΕ.

Δ. Κρομύδας: Αυτό που υποστηρίζει η ΔΕΕ από την αρχή του αγώνα, και παλεύει και τώρα, είναι, πρώτον, να υπάρξει παραπέρα ενίσχυση των απεργιακών επιτροπών αγώνα,και της κεντρικής και των περιφερειακών, αφού οι απεργιακές επιτροπές είναι ο κινητήριος μοχλός αυτού του αγώνα.Δεύτερο, να ανοιχτούν οι εκπαιδευτικοί και στους άλλους εργασιακούς χώρους, στους άλλους κλάδους,να πάμε να βρούμε τους συναδέλφους εκεί που δουλεύουν και μέσα από αυτές τις ενημερωτικές περιοδείες να τους καλέσουμε να συμπαρασταθούν έμπρακτα ακόμα περισσότερο, να τους πείσουμε ότι ο αγώνας ετούτος έχουν συμφέρον να γίνει και δικός τους αγώνας. Να κάνουμε το ίδιο στις γειτονιές, στους δήμους. Να πάμε εμείς να βρούμε όλες τις ενώσεις γονέων και να μιλήσουμε μαζί τους, να δώσουμε στους γονείς να καταλάβουν ότι η νίκη του δικού μας αγώνα θα σημαίνει και καλύτερη εκπαίδευση στο σχολείο και λιγότερα βάρη για αυτούς. Να αξιοποιήσουμε αυτό που μας φωνάζουν οι μαθητές μας "σας θέλουμε πίσω με ψηλά το κεφάλι".

Ταυτόχρονα, βέβαια, η ΔΕΕ, είναι έτοιμη και προσπαθεί να προετοιμάσει και τη βάση των εκπαιδευτικών για ενδεχόμενη κορύφωση της κυβερνητικής αδιαλλαξίας που θα εκφραστεί μέσα και από ένταση των διασπαστικών φαινομένων και προσπαθειών από τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Παρεμβάσεις). Και αυτός ο κίνδυνος δεν είναι φανταστικός. Πρώτα στελέχη αυτών των παρατάξεων δεν κρύβουν ότι στόχευαν σε ολιγοήμερο αγώνα και τώρα τρίβουν τα μάτια τους και δεν το πιστεύουν αυτό που συμβαίνει. Οπως επίσης δεν περίμεναν ότι ο αγώνας μας θα αγκαλιάσει συνολικά όλα τα προβλήματα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και ότι θα απαιτούμε τη λύση τους συνολικά πέρα από τις άμεσες οικονομικές διεκδικήσεις του κλάδου, έτσι που να αποκτά αντικειμενικά πλέον και πολιτικά χαρακτηριστικά, με παλλαϊκές διαστάσεις. Φυσικά σε αυτό μέτρησε η προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα.

Σ. Σάββας: Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η ενίσχυση των απεργιακών επιτροπών από όλους μας. Η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή έχει δώσει το αίμα της για την επιτυχία αυτού του αγώνα και η βάση θα πρέπει να απαιτήσει από το ΔΣ της Ομοσπονδίας να της αναγνωρίσει πιο ενεργό ρόλο, να δεχτεί να παίρνει μέρος και αυτή στις διαπραγματεύσεις. Αν δεν το κάνει αυτό στη συνέχεια, το ΔΣ, τότε θα δώσει το δικαίωμα να πιστέψουμε όλοι ότι το κάνει σκόπιμα, γιατί δε διαπραγματεύεται σύμφωνα με τα συμφέροντα του κλάδου.

Τέλος, η ΔΕΕ, παλεύει για να γίνει ο αγώνας αυτός αγώνας όλων των εργαζομένων, να ανοιχτούν οι απεργιακές επιτροπές στον λαό, να διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις κοινά συλλαλητήρια. Να προλάβουμε τους στημένους "αγανακτισμένους γονείς" που θα βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, σταλμένοι από την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οταν η κοινή στάση μετατρέπεται σε Δούρειο Ιππο της ενσωμάτωσης»(2003-02-06 00:00:00.0)
«Μαζικά στην απεργία με πολλαπλά μηνύματα»(2000-02-01 00:00:00.0)
Εχασαν δυνάμεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ(1997-06-24 00:00:00.0)
Αυτή είναι η δύναμή μας(1997-03-18 00:00:00.0)
Ενεργητική συμπαράσταση από γονείς, εργαζόμενους, δασκάλους(1997-03-13 00:00:00.0)
Σαρανταοχτάωρη απεργία 8 και 9 Μάη(1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ