Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγώνας όλου του λαού

Μιλούν στο "Ρ" στελέχη της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών"

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας μπορεί και πρέπει να γίνει αγώνας όλου του λαού. Αυτό τονίζουν σε συνέντευξή τους στο "Ρ", τα στελέχη της "Δμοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών", Δημήτρης Αγκαβανάκης, δάσκαλος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, και οι καθηγητές Δημήτρης Κρομύδας και Σάββας Σάββας.

Απαντούν συγκεκριμένα για τις... "παροχές" της κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς, για το ποιες είναι πράγματι οι αυξήσεις που έδωσε, αλλά και για την άρνησή της να απαντήσει συγκεκριμένα στα υπόλοιπα αιτήματα των δασκάλων και καθηγητών: Για τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες, για τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, για λύση του συνταξιοδοτικού προβλήματος, για τη λειτουργία των σχολείων μόνο σε πρωινή βάρδια, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Τα στελέχη της ΔΕΕ επισημαίνουν ότι έχει εκφραστεί μία αναντιστοιχία διαθέσεων ανάμεσα στη βάση του κινήματος των εκπαιδευτικών και τις ηγεσίες των δύο ομοσπονδιών και τονίζουν την ανάγκη να μην εφησυχάσουν οι εκπαιδευτικοί ούτε στιγμή.

Μιλούν για τα πολιτικά χαρακτηριστικά που παίρνει αυτός ο αγώνας και για τις προτάσεις που καταθέτει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" για το επόμενο διάστημα της απεργίας. Για την ανάγκη να ανοιχτούν οι εκπαιδευτικοί σε όλον το λαό, να τον ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και την ανάγκη να συστρατευτούν μαζί εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και σπουδάζουσα νεολαία, σε ένα ενιαίο Μέτωπο για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ