Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον αέρα η "Ολυμπιακή"

Καθησυχαστικές μεν, αλλά χωρίς να ανταποκρίνονται στην κατάσταση που επικρατεί στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", είναι οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Καστανίδης,απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου και Σταύρου Παναγιώτου,για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, αλλά και τις προετοιμασίες μετεγκατάστασής της στο νέο αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει "ουδεμία πρόθεση ή πρόγραμμα για αλλαγή του ιδιοκτησιακού χαρακτήρα της Ολυμπιακής", μάλιστα ο υπουργός προς επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζεται, φέρνει ως παράδειγμα την επανάκτηση από την ΟΑ του 49% της "Olympic Catering", η οποία είχε πουληθεί σε ιδιώτες το 1991. Δυστυχώς για τον υπουργό, "πριν αλέκτορα φωνήσαι τρεις", αυτοδιαψεύστηκε αφού προχτές μόλις, ανακοίνωσε ότι ένα κομμάτι της "Olympic Catering" σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί ξανά, αυτή τη φορά μέσω του χρηματιστήριου.

Οσον αφορά τις προετοιμασίες που γίνονται για τη μετεγκατάσταση του εθνικού αερομεταφορέα, ο Χ. Καστανίδης, περιορίστηκε σε κάποιες γενικές αναφορές περί εντατικοποίησης του συντονισμού μεταξύ της ΟΑ και του νέου αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", που αποσκοπούν στην "κατοχύρωση της παρουσίας της ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο... ". Οπως προκύπτει και από αυτή την απάντηση του υπουργού, όχι μόνο αποφεύγει να κατονομάσει τα συγκεκριμένα μέτρα που παίρνονται, αλλά γίνεται πλέον καθαρό ότι η φιλοδοξία της κυβέρνησης για τις δραστηριότητες της ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο, περιορίζονται σε μια απλή "κατοχύρωση της παρουσίας της". Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η ΟΑ στο νέο αεροδρόμιο θα καταλήξει να είναι "ο φτωχός συγγενής", δηλαδή απλά και μόνο μια ακόμα εταιρία δίπλα στις μεγάλες πολυεθνικές, που θα δραστηριοποιούνται παράλληλα με αυτήν, και μάλιστα μέσα στην ίδια τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ