Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λέμε όχι!

Αυτόν, λοιπόν, τον προϋπολογισμό θα κληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας να εγκρίνει μεθαύριο, Τρίτη, 18 Φλεβάρη 1997. Εναν προϋπολογισμό του σκοταδισμού και της καθυστέρησης, της αθλιότητας και του εμπαιγμού. Εναν προϋπολογισμό, που θα έρθει έτοιμος από τα νοσηρά μυαλά των Βρυξελλών και των υπηρετών τους της κυβέρνησης, των "εκσυγχρονιστών" του Μεσαίωνα, αυτών με το νέο ήθος και ύφος, που θέλουν με τα δηλητηριασμένα νύχια και τους εγκληματικούς κυνόδοντες να κατασπαράξουν τις σάρκες του λαού και να εξαφανίσουν το μέλλον της χώρας.

Ο λαός πρέπει να αντιδράσει, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να τον καταγγείλει, να οργανώσει περιοδείες, να ξεσηκώσει τον κόσμο, να συμπορευτεί με φορείς, επιτροπές, συνδικαλιστικά όργανα, σ' έναν αγώνα ολομέτωπο, ενάντια σ' αυτούς που τον σύνταξαν. Να καταψηφίσει, να διεκδικήσει, να απαιτήσει, να αρνηθεί. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα δώσει όλες της τις δυνάμεις σ' έναν τέτοιο αγώνα, θα πρωτοστατήσει και θα συμπαρασταθεί στους αγώνες του λαού, όπως στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν για 5η βδομάδα την απεργία τους, στις κινητοποιήσεις των καθαριστριών των παιδικών σταθμών, στον αγώνα των συνταξιούχων, θα σταθεί δίπλα στους μαθητές, στους αγρότες, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα πει "όχι",γιατί θέλει τον καθηγητή να μπαίνει στις τάξεις με ξεκάθαρο μυαλό και όρεξη, τον μαθητή στο σχολείο με χαμόγελο και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, τους γιατρούς και επιστήμονες να μπαίνουν στους θαλάμους των ασθενών και τα εργαστήρια με ένα κόκκινο γαρίφαλο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να έχουν τη σιγουριά του αύριο, τους αγρότες να σέρνουν το αλέτρι με μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία για να αυλακώνουν τη μυρωδάτη γη της Ελλάδας, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ιδρύματα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς να τραγουδούν τις ώρες της δουλιάς, τους ηλικιωμένους ασφαλείς σε νοσηλευτήρια και ξενώνες, τους ανήμπορους να ζουν με αξιοπρέπεια, τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να ζητωκραυγάζουν για τη ζωή που τους περιμένει, τη νεολαία να μαθαίνει, να ζωγραφίζει και να παίζει.

Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να οικοδομήσουμε και θα συμβάλουμε όσο μπορούμε και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η "ΝΑΣ" θα πει "όχι" στον προϋπολογισμό της ντροπής και την κατάρα για το μέλλον της χώρας μας. Ας μη χαίρονται για τα "επιτεύγματά" τους οι υποταγμένοι του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου". Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα τελειώσει με το θρίαμβο του δίκιου και της αλήθειας. Η νίκη τελικά θα είναι δική μας, του λαού, όλων των εργαζομένων, που στρατεύονται ενωμένοι για μια καλύτερη ζωή, για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι περιμένεις πια;(2023-03-04 00:00:00.0)
Για τη Νεολαία!(2005-11-06 00:00:00.0)
Ετρεξαν για την ειρήνη(2000-12-12 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ κουβαλάει αξίες(2000-03-23 00:00:00.0)
Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός(1997-02-26 00:00:00.0)
Βίβα Ασπασία - Βίβα Ειρήνη(1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ