Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλή η προοπτική

- Ποια είναι η προοπτική του αγροτικού αγώνα. Πώς θα προχωρήσετε από δω και πέρα;

Β. Μπούτας.Ο αγώνας παίζεται σε δύο ταμπλό. Το ένα αφορά τους άμεσα θιγόμενους αγρότες και το δεύτερο την κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση προσπαθεί απευθυνόμενη στην κοινή γνώμη και στους αγρότες που δε συμμετείχαν στον αγώνα να τους επηρεάσει με ανακοινώσεις για ψευτοπαροχές και μέτρα χωρίς αντίκρισμα, π.χ. για ρύθμιση χρεών ή για αποζημιώσεις κλπ., για μειωμένα, τάχα, επιτόκια κλπ. Αυτά δεν περνάνε στους αγρότες, γιατί το διαπιστώνουν οι ίδιοι πως δεν είναι αυτά που ζητάνε.

Ετσι, ο βασικός στόχος τους είναι να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των αγροτών που κινητοποιούνται. Εδώ λοιπόν παίζεται τι στήριξη θα έχει ο αγώνας μας από την κοινή γνώμη. Κι εδώ, για να επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη η κυβέρνηση διαθέτει πολλά μέσα και μηχανισμούς και πολλά ΜΜΕ που δε διστάζουν να παρουσιάζουν ψεύτικη εικόνα, π.χ. πότε ότι ο Μπούτας έχει διαφορές με τον σύντροφό του Παττάκη, πότε λέγοντας ότι στη Συντονιστική γίνεται "σφαγή", είτε πως, τάχα, οι κομμουνιστές μέλη της ΣΕ διαφωνούν με τους άλλους. Τίποτα απ' όλα αυτά δε συνέβαινε απολύτως, αντίθετα υπήρχε ομοφωνία στις αποφάσεις μας! Ομως, ενώ ξέρουν πως υπάρχει μια αρραγής ενότητα που δεν μπορεί να διασπαστεί, λένε αυτά για να επηρεάσουν τον άλλο κόσμο, για να τον προδιαθέσουν αρνητικά στον αγώνα μας. Πρόκειται για μια βρώμικη μεθόδευση που, όμως, δεν πρόκειται να μας σταματήσει όσο τα προβλήματά μας δε λύνονται αλλά οξύνονται. Και εκείνο που θα διαψεύσει τις επιθυμίες τους - γιατί γι' αυτό πρόκειται - θα είναι η ίδια η παραπέρα πορεία του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς με επικεφαλής την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

- Πόσο κατάλληλο είναι, όμως, το "κλίμα" για τον αγροτικό αγώνα, σήμερα; Με τις τελευταίες κινητοποιήσεις μας αποκαλύφθηκε πιο καθαρά όχι μόνον η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και η αντιδημοκρατική και αυταρχική - τρομοκρατική πρακτική της απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους. Από την άλλη, όλο και περισσότεροι αγρότες αναγνωρίζουν τη συμβολή του ΚΚΕ και καταλαβαίνουν την ανάγκη ενίσχυσης του Κόμματος. Αυτά τα μηνύματα τα παίρνουν η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση και γι' αυτό "σκυλιάζουν". Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έστειλε τα πρώτα στελέχη της στη Θεσσαλία, τα οποία, ουσιαστικά, κυνήγησαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ή, έστω, άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το κόμμα αυτό, ίσως και σήμερα να πίστευαν στις υποσχέσεις τους... Αυτά είναι γνωστά και δεδομένα και γι' αυτό, πιστεύω ότι η παραπέρα πορεία του αγώνα μας θα εξαρτηθεί, πρώτα απ' όλα, από τη δική μας παρέμβαση και του αγροτικού κινήματος αλλά και του ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει αποφασιστικά τον αγροτικό αγώνα. Αν συνεχίσουμε αυτήν την ενωτική πολιτική και ξανοιχτούμε περισσότερο στον κόσμο, να μιλήσουμε για τα προβλήματά του και τι μπορεί να γίνει, τότε η προοπτική είναι καλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους περνά για αφελείς;(2010-01-22 00:00:00.0)
Βολές κατά ΕΟΕ(2009-07-04 00:00:00.0)
Ποιοι;(2004-09-03 00:00:00.0)
Δεν αναθεωρείται η κυβερνητική πολιτική(2004-03-20 00:00:00.0)
Συγκροτείται στον Πειραιά «Δημοκρατική Συσπείρωση»(2001-03-15 00:00:00.0)
"Κερδίσαμε πολλά"(1998-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ