Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρηματίες οι... άνεργες γυναίκες

Παραδέχτηκε το πρόβλημα της γυναικείας ανεργίας, χωρίς όμως την εξαγγελία κανενός μέτρου ουσιαστικής αντιμετώπισης, χτες ο πρωθυπουργός

Στα - γνωστής ως σήμερα πενιχρής αποτελεσματικότητας - ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, στηρίζει η κυβέρνηση την πολιτική που θα ακολουθήσει για το ακανθώδες πρόβλημα της ανεργίας των γυναικών, διαμήνυσε χτες από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλας Ζήση.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε χτες ότι "οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 63% των ανέργων και το 68% των ανέργων μακράς διαρκείας", σημειώνοντας στη συνέχεια ότι η παρέμβαση της πολιτείας συνίσταται στα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα και κυρίως αυτά που υλοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορούν στις επιδοτήσεις γυναικών για επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χώρος που είναι γνωστό όμως ότι ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Τέλος, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στη Συνθήκη του Αμστερνταμ έγιναν σημαντικά βήματα για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων αναφερόμενος σε διατάξεις που "ενθαρρύνουν τις θετικές δράσεις υπέρ των γυναικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ